A szexbotrány kevés volt, hogy megbuktassák a Fideszt Győrben, most vannak, akik abban bíznak, Borkai miatt sikerül

POLITIKA
május 31., 16:57
  • A szexbotrány után megbukott Borkai Zsolt megpróbálja visszavenni Győrt. Egyből összegyurcsányozták. „Baromság” - reagált Borkai a 444-nek.
  • Dézsi Csaba András fideszes polgármester fő kihívója azonban a mérések szerint nem ő, hanem Pintér Bence újságíró. Csütörtökre őt is összegyurcsányozták. Van egy videó Dézsiről, ami valószínűleg nem fog nyilvánosságra kerülni.
  • Az ellenzék megosztott, és Dézsi ellen indulnak civil szervezetek jelöltjei is.
  • Cikkünkben a főszereplőket mutatjuk be: jártunk Borkaiék „mikrofórumán”, beszéltünk Pintér Bencével, és megnéztük, hogy kampányol a DK.

Szokatlanul izgalmas lehet a győri választás: nemcsak a 2019-es szexbotrányba belebukó Borkai Zsolt indul el a fideszes Dézsi Csaba András ellen, de a polgármester által korábban „ellenségnek” kikiáltott újságíró, Pintér Bence is.

Pintér Bence úgy tudja, a Fidesz mérései szerint Dézsi 32, ő 28, Borkai 14, míg a DK-Jobbik jelöltjeként induló Glázer Tímea 10 százalékon áll. Áprilisban a Pulzus is azt mérte, Pintér a második, csak nagyobb volt a különbség.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Ezt a kutatást egyébként az ugytudjuk.hu nyomtatott kiadásában is terjesztik a győri postaládákban, a pár oldalas kiadvány egy az egyben Pintérék kampányát segíti. Ő amúgy a lap munkatársa, de most szünetelteti az újságírást. A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület, az LMP és a Momentum közös jelöltjeként induló Pintér azt mondta, „Ungár Péter ezzel is támogatja a kampányt.”

Pintér korábban az Ungár tulajdonában lévő lapnál is dolgozott. A politikus már 2021-ben is látott benne fantáziát: már akkor bemérette a népszerűségét helyben, mikor az újságírónak még esze ágában sem volt váltani.

Öt éve bukott az ellenzék, majd Borkai is

Ugyan Borkai a 444-nek azt mondta, a közvélemény-kutatási adatokkal nem törődik, a sikerre hajt, nem a bosszú vezérelte, „ami a szótárából hiányzik”, de azért erősen kérdéses, győzhet-e. A 2019-es szexbotrány ellenére újraválasztották polgármesternek, de nemcsak magához képest teljesített alul a 44,3 százalékával, hanem kevesebb szavazatot is kapott, mint a fideszes képviselő-jelöltek összesen.

Az ellenzéki támogatással induló DK-s Glázer Tímea pedig 646 szavazattal maradt le, bár ezt nyugodtan mondhatjuk úgy is, hogy az ellenzék még ebben a rendkívül kiélezett helyzetben sem tudta megverni Borkait.

Politikailag viszont Borkai megbukott: a választás után nem sokkal kilépett a Fideszből, majd pár hétre rá lemondott a polgármesteri posztról is. „Heuréka” – kommentálta akkor döntését Gulyás Gergely miniszter.

A 2020 elején megtartott időközi választáson „helyreállt a rend” a Fidesz számára: Dézsi 7286 szavazatkülönbséggel győzte le Pollreisz Balázs MSZP-s politikust, és ült be a masszívan fideszes többségű testület élére.

Elég egyértelmű, ki NEM a Fidesz jelöltje

Győrben pedig most mindent megtesznek annak érdekében, hogy emlékeztessék a választókat, Borkai már nem a Fidesz embere. Orbán Viktor április 23-án kávézott és sétált egyet Dézsi Csaba Andrással:

link Forrás

Majd a biztonság kedvéért a városban a Győri Civilek Körének Egyesülete óriásplakáton is hirdetni kezdte, hogy Borkai Gyurcsány embere.

Aki nincs velük, az Gyurcsány
photo_camera Aki nincs velük, az Gyurcsány Fotó: Németh Dániel/444

„Ez baromság” – kommentálta Borkai, aki az általa létrehozott, Borkaival Közösen a Jövőnkért nevű egyesület színeiben indul. „Ezt máshogy nem lehet felfogni, csak viccesnek. Annyi mindent hozzám kötöttek már az elmúlt négy és fél évben, hogy akár azt is mondhatnám, a Titanic is miattam süllyedt el. Ezek nem tudnak felidegesíteni.”

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.