Símaszkos gyerek célzott fegyverével egy autóból a szlovák elnök házára

külföld
május 31., 11:48

Matúš Šutaj Eštok szlovák belügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján egy videófelvételt mutatott be, amin azt látni, hogy egy nappal korábban, csütörtökön egy mozgásban lévő autó hátsó ülésén utazó símaszkos gyerek a lehúzott ablakon fegyverrel céloz Peter Pellegrini szlovák államfő házára – írja az ujszo.com.

A belügyminiszter elmondta, a gyerek egy játékfegyvert tartott a kezében, az autót pedig apja vezette, akit már azonosítottak. A férfi a rendőrségnek elmondta, tudta, hogy a házban Pellegrini lakik, de amit csináltak, csak egy játéknak tartották.

„Nyugodtan megtörténhetett volna, hogy a leengedett ablakot és a kézben tartott fegyvert fenyegetésként értékelik ki a közjogi méltóságok biztonságáért felelős testület alkalmazottai vagy a rendőrök. Elég egy rossz mozdulat, és tragédiával végződik egy ilyen eset” – mondta a belügyminiszter, aki szerint a férfi a saját gyereke életét veszélyeztette.

Ezután újra elmondta, hogy a Robert Fico elleni merénylet óta fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben Szlovákiában.

Kiemelt videóink