A fideszes Bús Balázs azt ígéri, ha Óbuda megválasztja, véget vet a gyűlöletkeltő propagandának

POLITIKA
június 03., 16:57

„Öt év után ismét szólhatok önökhöz a kerület hivatalos, közpénzből fenntartott lapjában” – írta a kerületi lapban a választási bemutatkozó szövegében a fideszes Bús Balázs, Óbuda volt polgármestere. Azt írta, erre csak azért van lehetősége, mert a jogszabályok miatt az újság köteles minden jelöltnek felületet biztosítani.

photo_camera Forrás: obuda.hu

Bús hosszan ekézte a lapot, mert az szerinte az elmúlt öt évben „egyszer sem biztosított számára megjelenési lehetőséget, ellenben a legalantasabb rágalmakkal és minden alapot nélkülöző hazugságokkal támadták lapszámról lapszámra”. Bús szerint az újságot többször elmarasztalták választási szabályszegésért, és „a korrupció melegágyaként fejtette ki 5 éven keresztül Kiss László és Szabó Tímea gyűlöletpropagandáját”.

A választókat arra kérte, kövessék inkább a Facebook-oldalát, és egyedül azt ígérte: ha megválasztják, „gyűlöletkeltő propaganda helyett újra Óbuda-Békásmegyerről, az itt élők nagyszerű eredményeiről, valamint kerületünk mindennapjairól szóló híreket olvashatnak majd”.

Bús bemutatkozása mellett olvasható egy piros „Szerkesztői helyreigazítás a következő oldalon”, amiben Pion István főszerkesztő felsorolja, hány ponton állított valótlanságot Bús, és azt is, hogy ezzel szemben mi az igazság. Pion azt írja, többször beszámoltak Bús tevékenységéről, „sőt, saját maga által írt cikket, véleménycikket, vagyis publicisztikát” is közöltek.

photo_camera Forrás: obuda.hu

„Semmilyen rágalommal vagy hazugsággal, sem alantassal, sem másmilyennel nem támadtuk” – írja Búsról Pion, megjegyezve, hogy a mostani szerkesztőséget eddig semmilyen szabálysértésért nem marasztalta el egyetlen hatóság sem. (HVG)

Kiemelt videóink