Elvesztette a veretlenségét a magyar válogatott

futball
június 04., 20:41

Megszakadt a magyar csapat 14 meccses veretlenségi sorozata Írországban, ahol az utolsó előtti felkészülési meccsét játszotta az Európa-bajnokság előtt.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A skótok elleni Eb-meccsre készülve választotta az ír csapatot a magyar szövetség, Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a hasonlóság miatt jó teszt lesz a torna előtt. A felkészülést segítő ellenfél nem a legszebb korszakát éli, az írek nem jutottak ki az Eb-re, a selejtezőcsoportjukban a franciák, a hollandok és a görögök mögött negyedikek lettek, mindegyikőjüktől oda-vissza vereséget szenvedve, csak Gibraltárt verték.

A védelemben a megszokott hármast megbontotta Marco Rossi szövetségi kapitány, az idényben a klubcsapatában alig pályára lépő Szalai Attila helyett Dárdai Márton kezdett. A kapuba pedig Gulácsi Pétert állította, de a szünetben Dibusz Dénes állt be, így aztán nem biztos, hogy eldőlt, ki az első számú kapus.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A magyar válogatott kezdett jobban, többet birtokolta a labdát, a vezetést mégis az írek szerezték meg. Egy nem túl lendületes támadás ír támadás végén a jobb oldalról Smallbone adott be középre, Idah Orbán mellett közelről fejelt a vonalon ragadt Gulácsi kapujába a 36. percben.

A magyar válogatott hamar egyenlített, Szoboszlai 30 méterről lőtt kapura vagy próbált beadni, a lövés megpattant egy védőn, a lefelé eső labdába Orbán belefejelt a 16-oson belül a kapu felé, Lang kilépett a védők közül és közelről a léc alá lőtt.

Lang Ádám (b) gólt lõ az Írország–Magyarország barátságos meccsen a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én.
photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A második félidőben Rossi elkezdett cserélni, az iram nem volt öldöklő, az írek kellemes ellenfélnek bizonyultak, durvulás csak verbális volt, leginkább Szoboszlai és a szintén Liverpoolban, de a városi rivális Evertonban játszó Coleman között.

A meccs a legvégén dőlt el az írek javára. A némi fölényben játszó magyar csapat rúghatott szögletet a 92. percben, pocsékul, az írekhez került a labda, előbb Kleinheisler, majd Styles próbálta megakadályozni a kontrát, sikertelenül. Két ír vitte Dibuszra a labdát, Parrott nem adta le, hanem ellőtte, a kiszolgáltatott Dibusz csak beleérni tudott.

Ami mindenképpen jó hír: senki nem sérült meg. A válogatott finoman szólva sem mutatott lehengerlő játékot, hibák is akadtak bőven, gyakorlásnak és tapasztalatszerzésnek minden bizonnyal jó volt.

Őket küldte pályára Rossi:

Gulácsi (Dibusz, 46.) - Lang (Balogh. 73.), Orbán, Dárdai - Nego (Botka, 46.), Schäfer (Styles, 71.), Nagy, Kerkez (Nagy Zs., 71.) - Sallai, Szoboszlai - Varga B. (Kleinheisler, 61.)

A válogatott szombaton Izrael ellen lép pályára Debrecenben, aztán már jön az Eb, a magyar csapat az első mérkőzését június 15-én, Svájc ellen játssza a németországi tornán.