Tompos Mártonék felhúzták az orosz zászlót a Külügyminisztérium zászlórúdjára

POLITIKA
június 04., 12:33

Tompos Márton parlamenti képviselő a Momentum aktivistáival orosz zászlót húzott a Külügyminisztérium zászlórúdjára, majd orosz nyelvű matricát ragasztott az épületre.

Tompos az élő videóban azt mondta, hogy azért akcióznak, mert a minisztérium az összes adatunkat kiszolgáltatta az oroszoknak. Ezért most feltüntettük az épület igazi gazdáját.

„Mit csinált a magyar külügy, amikor kiderült, hogy betörtek az orosz hekkerek? Semmit. Szijjártó Péter 3 hónappal később barátság érdemrendet vett át tőlük. Ez nem csak hazaárulás, hanem büntetőjogi kategória” - mondta a politikus.

A felhúzott orosz zászló a Külügyminisztériumnál
photo_camera A felhúzott orosz zászló a Külügyminisztériumnál Forrás: Tompos Márton/Facebook

Tompos a zászlóhúzás után lejátszotta a telefonjáról az orosz himnuszt. A rendőrök ezután kijöttek az épületből, és igazoltatták a momentumosokat.

A 444 nemrég tárta fel a hekkerbotrány részleteit. Oroszország titkosszolgálatai szabad bejárást kaptak a magyar kormány informatikai rendszerének legalább egy részébe. A magyar illetékesek pedig akkor sem tettek az ég világon semmit ennek megakadályozására, amikor már számukra is világos volt, hogy mi történik.