Egy német nő 62 órát töltött egy fa tetején, mire ki tudták menteni az áradó Dunából

külföld
június 05., 06:48

Történelmi áradásokkal küzd Dél-Németország. A heves esőzések miatt a Duna és az Inn vízszintje is annyira megemelkedett az elmúlt napokban, hogy több településen is emberéletek kerültek veszélybe.

A Duna a bajorországi Bogennél
photo_camera A Duna a bajorországi Bogennél Fotó: ARMIN WEIGEL/dpa Picture-Alliance via AFP

A legnehezebb helyzetben a bajorországi Passau van, mivel a városban találkozik a Duna és az Inn folyó. Jürgen Dupper polgármester kedd délután katasztrófahelyzetet hirdetett a településen, miután a Duna vízszintje 970 centiméterre emelkedett. A folyó vízállása normál esetben 550 centiméter körül szokott lenni.

Passau belvárosa
photo_camera Passau belvárosa Fotó: MICHAELA STACHE/AFP

A német mentőknek kedden sikerült kimenteniük azt a 32 éves nőt, akit Neu-Ulm mellett bekerített a Duna, nem sokkal azután, hogy szombat este kirándulni indult. A nő az áradás elől egy fára mászott fel, ahol 62 órát órát töltött, mire megtalálta egy keresődrón. A nő sérülések nélkül megúszta az esetet, de megfigyelésre kórházba szállították.

Passaui lakóház, aminek már első emeletét is majdnem elérte a Duna
photo_camera Passaui lakóház, aminek már első emeletét is majdnem elérte a Duna Fotó: ARMIN WEIGEL/dpa Picture-Alliance via AFP

A Duna és az Inn vízállása szerda reggel lassan apadni kezdett. Bajorországban az áradások miatt eddig 3 ember vesztette életét, többeket pedig keresnek a hatóságok. (via Süddeutsche Zeitung)

Kiemelt videóink