11 éves kislányt molesztálhatott egy dolgozó a kegyelmi ügyről elhíresült bicskei gyerekotthonban

bűnügy
június 06., 19:27

Újabb pedofil bűncselekmény gyanúja merült fel a kegyelmi ügyről elhíresült bicskei gyerekotthonban. A Gulyáságyú Média írta meg, hogy a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon egyik lakóját, egy 11 éves kislányt fogdosta az otthon portása, ami miatt az áldozat gyámja bejelentést tett a Bicskei Rendőrkapitányságon.

A Telex megkeresésére a fenntartó Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola közölte: „A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban egy gondozott gyermekvédelmi gyámja jelzéssel élt a Bicskei Rendőrfőkapitányság felé. A rendőrségi eljárás folyamatban van. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szeméremsértés bűntett elkövetése miatt indított büntetőeljárást. Az intézmény együttműködik a rendőrséggel, a portás munkavégzését megszüntette, és azonnal gondoskodott a gyermek szakpszichológusi ellátásáról.”

A Fejér megyei rendőrség a lapnak azt írta, „szeméremsértés bűntett elkövetése miatt indított büntetőeljárást, amelynek részleteiről a nyomozás jelenlegi szakaszában nem áll módunkban bővebb információt adni”.

A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon 2024. február 6-án.
photo_camera A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon 2024. február 6-án. Fotó: Kristóf Balázs/444

2016-ban az RTL Házon kívül című műsorából derült ki, hogy az igazgató, V. J. egy évtizeden át folytatott pedofil bűncselekmény-sorozatot, amit az első, 2011-es bejelentés után még öt évig folytatott. A férfit később 9 év 6 hónap fegyházra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék, eddig 7 évet és 3 hónapot töltött börtönben, és bár a büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhatott volna, a bíró nem engedte ki.

Novák Katalin államfő a pápalátogatáskor elnöki kegyelmet adott a gyerekotthon igazgatóhelyettesének, K. Endrének, aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat. Miután ezt a 444 megírta, Novák belebukott az ügybe, február 10-én lemondott.