Bayer Zsolt: Az ősi magyar, sztyeppei harcmodor szerint egy iksz Vitézy Dávidra

POLITIKA
június 07., 10:36

Szentkirályi Alexandra „államférfihez méltó” visszalépése után a kormánylapban Bayer Zsoltnak jutott a feladat, hogy elmagyarázza a párt fővárosi híveinek, hogyan is kell szavazni vasárnap.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Az „És akkor most figyeljünk a taktikára!” című cikkben Bayer a honfoglaló magyarok történetétől indul, felidézve, hogy eleink ismert harci taktikája volt, hogy visszavonulást színleltek, és aztán később visszafordultak a csatába, meglepve az ellenfelet.

„Szentkirályi Alexandra visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől. A heves viadal közepén otthagyta az ütközetet, meghátrálást színlel éppen, s az ellenség már azt hitte, győzött, de éppen most jut halálos veszedelembe.” – írja Bayer, aki szintén hivatkozza a pénteki kormánysajtóban végigsöprő századvéges felmérést, mely szerint Vitézy a legnépszerűbb jelölt, és ami szerint ha Szentkirályi visszalép, akkor nyerhet Vitézy.

„Mindezek ismeretében a jó taktika, a megfelelő harcmodor az ősi magyar harcmodor, a sztyeppei harcmodor. Színlelj meghátrálást, és csald csapdába!” – folytatja Bayer, aki szerint a „a képlet végtelenül egyszerű minden Fidesz–KDNP szavazó számára”, Karácsonyt akkor lehet leváltani, ha leszavaznak Vitézyre.

„Egy iksz Vitézy Dávidra – legyen ő a főpolgármester, mert ő például Karácsonnyal ellentétben ért is ehhez-ahhoz.

S aztán egy iksz a Szentkirályi Alexandra vezette fővárosi Fidesz-listára – biztosítsuk a fővárosi közgyűlésben a többségünket.”

Bayer szerint ez annyira egyszerű, hogy akár még Karácsony is meg tudná csinálni, „ha meg tudna csinálni bármit is, s ha odaát, a túloldalon lenne fogalmuk taktikáról, a kalandozó magyarok harcmodoráról, a sztyeppei harcmodorról.”

Kiemelt videóink