Carlos Alcaraz nyerte a Roland Garrost

sport
június 09., 18:09

A huszonegy éves spanyol Carlos Alcaraz nyerte a férfi egyes meccseit a Roland Garros vasárnapi fináléjában, így a német Alexander Zverevet legyőzve a harmadik Grand Slam-győzelmét szerezte meg.

A második GS-fináléjában szereplő német játékos simán elbukta a nyitószettet, majd erőre kapott, stabilizálta a játékát és egyenlített. A harmadik játszmában a spanyolok kétszeres GS-bajnoka és volt világelsője 5:2-re elhúzott, de Zverev fordítani tudott, és összesítésben már 2-1-re vezetett. Alcaraz hősies küzdelemben csikarta ki az ötödik felvonást. A finálé összesen négy óra húsz percig tartott, Alcaraz végül 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2-re verte Zverevet.

photo_camera Alcaraz (b) és Zverev (j) kézfogása Fotó: DIMITAR DILKOFF/AFP

A világelső és címvédő, huszonnégyszeres Grand Slam-tornagyőztes Novak Djoković térdsérülése miatt kénytelen volt visszalépni.

A salakpályás Grand Slam-tornát húsz év után először nyerte olyan játékos, aki nem a nyolcvanas években született - ez azt jelenti, hogy a US Open, Wimbledon és az Australian Open után a negyedik Grand Slamet is elhódítják Federer, Nadal és Djokovic generációjától. (MTI)

Kiemelt videóink