Letartóztatták azt a sajókazai fiatalkorút, aki tanórán vett elő egy kést és a saját nyelvén húzogatta

bűnügy
június 09., 10:37

A Sajókazai Általános Iskola tanára a 2024. május 24. napján megtartott tanórán észlelte, hogy a fiatalkorú gyanúsított egy tizenegy centiméter pengehosszúságú konyhakést elővesz a táskájából, és azt a saját nyelvén húzogatja, ezért a kést elvette tőle, olvasható a Miskolci Törvényszék honlapján.

A fiú tagja egy korábban létrehozott internetes közösségi csoportnak, melyben – többek között – egy sajókazai „mészárlásról” és e kapcsán egy „bázis” létrehozásáról beszéltek, valamint olyan bejegyzést tett közzé, hogy a „sajókazaiak mind meg fognak fizetni!”. A gyanúsított 2024. május 26-án üzenetküldő alkalmazáson keresztül közölte az osztályfőnökével, hogy az általa iskolába vitt késsel az volt a szándéka, hogy az egész osztályt megölje.

A gyanúsított fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas emberölés előkészülete bűntettének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított a még kihallgatandó tanúk befolyásolásával a bizonyítási eljárást veszélyeztetné, esetleg az előkészített bűncselekményt véghez vinné, ezért – a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára is figyelemmel -
egy hónapra elrendelte a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását, melyet büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani. A végzés nem végleges, a gyanúsított, védő és törvényes képviselő fellebbezést jelentett be.

Kiemelt videóink