Megtalálhatták a BBC eltűnt műsorvezetőjének holttestét

bűnügy
június 09., 12:23

A BBC tévés és rádiós műsorvezetőjének holttestét találhatták meg egy görög szigeten vasárnap reggel: Michael Mosley az úgynevezett 5:2-es diéta egyik legismertebb népszerűsítője, a brit köztévén és a Channel 4 kereskedelmi csatornán számos diétáról, étrendről és egészségről szóló műsort vezetett.

A hatvanhét éves Mosley-nak szerdán veszett nyoma, miután sétálni indult Szími sziget belsejében, ahol feleségével nyaralt. Telefont nem vitt magával. Keresésében a helyi rendőrség, tűzoltók és önkéntesek is részt vettek, a szigetet helikopterrel és drónokkal pásztázták, átnézték a biztonsági kamerák felvételeit is.

link Forrás

A tévés az úgynevezett 5:2-es diétáról vált ismertté: 2013-ban megjelent könyvében azt javasolta az embereknek, hogy öt napig szinte bármit ehetnek, de ezt két olyan napnak kell követnie, amikor minimális kalóriamennyiséget visznek be. Ez az időszakos böjt szerinte segít a testsúlycsökkentésben, a vércukorszint-szabályozásban és a gyulladáscsökkentésben. Elképzeléseit tévéműsorokban is népszerűsítette: a BBC-n Bízzon bennem, orvos vagyok címen sorozata, a Channel 4-en Ki tette Britanniát kövérré? címen doku-realityje futott.

A brit köztévé 2014-es, Fertőzött! Élet parazitákkal című műsorában szándékosan fertőzte meg magát parazitákkal.

Halálának okát és körülményeit még vizsgálják a hatóságok, egyelőre nem zárták ki, hogy bűncselekmény történt. (BBC, AP)