Nemi erőszak miatt vettek őrizetbe egy autóipari milliárdost

külföld
június 09., 14:19

A nyolcvanas évekig visszanyúló szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolják az osztrák-kanadai autóalkatrész-milliárdos Frank Stronachot. A kilencvenegy éves üzletembert pénteken vették őrizetbe Ontarióban.

Stronachot öt különböző bűncselekménnyel, köztük nemi erőszakkal, szeméremsértéssel, szexuális zaklatással és fogvatartással, kényszerítéssel is vádolják. Az Ontario déli részén fekvő Peel regionális rendőrség közleménye szerint ezeket 1980 és 2023 között követte el, több mint egy áldozattal szemben.

A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, a Magna autóalkatrész-gyár milliárdos alapítója komoly befektetésekkel szállt be a lóversenyüzletbe is. Az ország egyik legmagasabb kitüntetése, a Kanada Rend birtokosa. (AP, Guardian)

Ha bántalmazás - akár szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak - áldozata, önnek joga van a segítségre. Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a nap huszonnégy órájában, Magyarországról ingyenesen elérhető a 06 80 205 520-as telefonszámon. A NANE segélyvonala bántalmazott nőknek: 06 80 505 101; a PATENT Egyesület jogsegély-szolgálata: 06 80 808 081.