Profi bliccelő tiktokkert választottak EP-képviselőnek Cipruson, saját bevallása szerint sincs fogalma a politikáról

külföld
június 09., 18:38

Mindenkinek, aki vasárnap este szintén a ciprusi exit poll eredményeket várta körömrágva: kijöttek az adatok, és ezek alapján a két, fej-fej mellett álló hagyományos nagypárt mögött a harmadik helyen áll Fidiasz Panajotu , a youtuberből lett 24 éves tiktokker.

photo_camera Fidias / YouTube

Fidiasz janárban, az ortodox pópa apja mellett állva jelentette be, hogy elindul az EP-választásokon. Mint mondja, mégcsak nem is szavazott korábban soha, a pártokról és a politikáról fogalma sincs. Dehát, teszi hozzá, éppen a fiatalok érdektelensége miatt lehetnek hatalmon, illetve ebben az esetben az Európai Parlamentben azok, akikről azt feltételezi, hogy csak a politikai kiábrándultság miatt vannak ott, ahol.

Úgyhogy elindult, és a mai első adatok szerint a ciprusi választók 15-18 százaléka szavazott rá, amivel egyszemélyes listája begyűt egy mandátumot a szigetországnak járó hat EP-szék közül.

Fidiasznak a Youtube-on 2,6 millió követője van. Legnagyobb hype/botrány amiatt volt körülötte, hogy rendszeresen tesz fel videókat arról, ahogy meghekkeli a közlekedési szolgáltatókat: Indiában és aztán Japánban is ingyen utazgatott, végigbliccelve a hálózatot. Ezen kívül egyszer megölelhette Elon Muskot.