Terrortámadásra készülhetett egy dél-amerikai állampolgár Prágában

külföld
június 09., 10:50

Őrizetbe vette vasárnap a cseh rendőrség azt a külföldi állampolgárt, aki miatt a hét végén szigorították a biztonsági intézkedéseket Prágában, mert terrortámadásra készülhetett, közölte Vít Rakusan belügyminiszter az X-en.

Az őrizetbe vett személy dél-amerikai származású és spanyolul beszél, tudatta a tárcavezető. Részletesebb és pontosabb információkat a nemzetbiztonsági tanács hétfő délutánra tervezett ülése után hoznak nyilvánosságra.

Rendőrségi forrásokból származó információk szerint a hatóságok pénteken rendeltek el körözést az érintett személy ellen, mert felmerült az a gyanú, hogy terrortámadást készít elő az állami infrastruktúra ellen.

Vít Rakusan szerint a nem részletezett megemelt biztonsági intézkedések ugyan továbbra is hatályban maradnak, de a lakosságot semmiféle veszély nem fenyegeti.

A közszolgálati hírtelevízió szerint a cseh rendőrség szombat óta fokozottan ellenőrzi mindazokat a helyeket - elsősorban a bevásárlóközpontokat, pályaudvarokat, sportrendezvényeket - ahol sok ember gyűlik össze. (MTI)

Kiemelt videóink