A IV. kerületet nem tudta visszaszerezni Wintermantel, Trippon Norbert lett Újpest polgármestere

POLITIKA
június 10., 01:12

Újpest új polgármestere Trippon Norbert lett.

Önkormányzati választás 2024 Feldolg.: 100%
Budapest

Budapest IV. kerület

Polgármesterválasztás
DK-Momentum-Jobbik-LMP - Zöldek-MSZP-Párbeszéd- ZÖLDEK DR. TRIPPON NORBERT
46,9%
FIDESZ-ÚE-KDNP WINTERMANTEL ZSOLT
35,12%
MKKP NAGY DÁVID
11,74%
Mi Hazánk PAJOR TIBOR
4,09%
Független MAYER ÁDÁM
1,61%
Nép Pártján ORAVECZ ATTILA
0,54%
Képviselőtestület
DK-Momentum-Jobbik-LMP - Zölde 12
FIDESZ-ÚE 5
MKKP 2
Mi Hazánk 1
Független 0
Nép Pártján 0
Utolsó frissítés június 11., 16:32

2019-ben nem túl nagy meglepetésre győzött az ellenzéki összefogás Újpesten, a kerület hagyományosan baloldali beállítottságú, a Fidesz (Wintermantel Zsolttal) csak 2010-ben szerezte meg.

Trippon Norbert, a IV. kerület gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős DK-s alpolgármestere beszédet mond az Újpesti Torna Egylet IV. kerületi Szilágyi utcai jégkorongpályájának ünnepélyes átadásán 2022. december 22-én.
photo_camera Trippon Norbert, a IV. kerület gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős DK-s alpolgármestere beszédet mond az Újpesti Torna Egylet IV. kerületi Szilágyi utcai jégkorongpályájának ünnepélyes átadásán 2022. december 22-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Polgármestert öt éve a Momentum adhatott a kerületnek, Déri Tibor azonban nem hozta le botrányok nélkül az ötéves ciklust. 2022-ben a Momentum váratlanul bizalmi válságra hivatkozva bejelentette, hogy felfüggesztik Déri párttagságát, mert a frakció jóváhagyása nélkül közölte, hogy nem indul újra 2024-ben, mivel többet akar lenni a családjával. Erre válaszul Déri meg azt jelentette be, hogy átül a DK frakciójába. Az már akkor eldőlt, hogy Újpesten a DK-s Trippon Norbertet indítja majd az ellenzék, aki ellen viszont korrupciós vádak merültek fel menet közben.

A kerületben indított jelöltet az MKKP (Nagy Dávid), a Mi Hazánk (Pajor Tibor), de még a Nép Pártján is (Oravecz Attila). Ja, és persze a Fidesz-KDNP: Wintermantel Zsoltot.

Kiemelt videóink