Csúnyán legyőzték Ráckevén az ejtőernyős Szebeni Istvánt

POLITIKA
június 10., 03:34

A függetlenként induló volt fideszes, Deák Tibor lett Ráckeve polgármestere. Ez nem kis bravúr, a Fidesz ugyanis Szebeni Istvánt, a volt tévést indította a kisvárosban. Deák 51,73, Szebeni 39,39 százalékot kapott.

Szebeni és Orbán három nappal a választás előtt
photo_camera Szebeni és Orbán három nappal a választás előtt Forrás: Szebeni István Facebook-oldala

A ráckevei fideszesek körében nagy port vert fel, hogy a párt az igazi helyi kötődéssel nem rendelkező Szebenit indította polgármesterjelöltként.

A régi fideszesek fellázadtak a döntés ellen, lemondott a helyi elnök, nem indult a választáson a tavalyi időközi nyertes sem. Az önkormányzati választásnak vadonatúj jelöltekkel vágott neki a Fidesz, ami nem csoda, hiszen öt éve az azóta lényegében felbomlott Keve Egyesület nemcsak a polgármester-választást nyerte meg, de a nyolcból hét egyéni választókerületet is.

Mint kiderült, a Fidesz mostani jelöltjei sem voltak ideálisak. A nyolc egyéni választókerületből hétben függetlenek nyertek, csak egy lett a Fideszé.

Önkormányzati választás 2024 Feldolg.: 100%
Pest

Ráckeve

Polgármesterválasztás
Független DEÁK TIBOR
51,73%
FIDESZ-KDNP SZEBENI ISTVÁN
39,39%
DK SIMON BALÁZS
8,88%
Képviselőtestület
Független 7
FIDESZ-KDNP 4
DK 0
Utolsó frissítés június 11., 16:32

Szebeni mellett amúgy a Fidesz igazi nagyágyúi mozdultak meg, de hiába. Orbán Viktor személyesen látogatott Ráckevére három nappal a választás előtt, Kocsis Máté és Szijjártó Péter pedig videóüzenetben buzdított a Szebenire szavazásra, Mága Zoltán a választás előtti napon adott koncertet Ráckevén – és ez mind-mind kevés volt.

Nem tudjuk, milyen tanácsadói voltak Szebeninek, de visszatekintve talán nem volt a legjobb ötlet a választás előtt egy héttel kiutazni a BL-döntőre a Wembleybe.

Kiemelt videóink