Csütörtökön interjút ad a 444-nek Rogán Antal

POLITIKA
június 10., 16:16

Június 13-án a 444 interjút készít Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel. Az elmúlt három hónap sűrű eseményei között számos olyan volt, ami itt, a 444-en jelent meg először és amelyeket elképzelni sem tudtunk volna előtte. Erre az interjúra mindez különösen igaz.

Miközben semmi különös nincs benne: Rogán a magyar kormány egyik minisztere, a 444 pedig nagy olvasottságú közéleti újság. Bevett dolognak kéne lennie egy-egy ilyen interjúnak. 2024-re azonban az lett az alapvetés, hogy kormánytagok esetenként szóba sem állnak a független sajtóval, pláne nem adnak hosszú interjút.

Rogán Antal esetében ezt a kereken tízéves HVG interjút találtuk a legfrissebbnek. A 2014-es kampány finisében beszélt utoljára interjúban független újságírókkal - akkor viszont még nem ő felelt a kormányzati tájékoztatásért. Két évvel később, 2016-ban aztán hosszan válaszolt egy sajtótájékoztatón többek kemény kérdéseire is, miután a Népszabadság fotósa lencsevégre kapta, ahogy helikopterre száll akkori feleségével, hogy Budaörsről egy szabolcsi esküvőre utazzon vele. Mindez nyolc éve történt. Azóta nincs nyoma, hogy parlamenti folyosókon elhadart vagy Kötcsére menet, séta közben adott félszavas feleleteken túl valaha kimerítő válaszokat adott volna a kormányzat kommunikációjáért felelős miniszter.

Alig egy hete, június elsején Londonban találkoztunk a miniszterrel, aki a Mandarin Oriental Hyde Park Hotel elnöki lakosztályába érkezett családjával a BL-döntő megtekintése után a Békemenet estéjén. Másnap pedig a Hyde Parkban pár kérdésünkre válaszolt is, és megígérte, a választás után interjút ad nekünk.

link Forrás

Rogán Antal irodájával múlt hétfőn felvettük a kapcsolatot, és nagyon hamar válasz is érkezett. Két időpontot ajánlottak. Akár már 10-én hétfőn is találkozhattunk volna azzal, hogy az Országgyűlés ülése miatt a miniszternek kiszámíthatatlan, mennyi ideje jutna az interjúra. Így a másik felajánlott lehetőséggel éltünk: 13-án csütörtökön a Karmelitában videóinterjút készítünk Rogán Antallal.