Lemond Csák János

POLITIKA
június 10., 07:10

A Mandinernek adott interjúból derül ki, hogy Csák János kulturális és innovációs miniszter benyújtotta a lemondását a miniszterelnöknek.

Amikor a lap arról kérdezte miért, azt válaszolta:

„Amikor megkap egy feladatot az ember, mindig létezik teljesítmény követelmény: mi az, amit végre kell hajtani, és ez mennyi időbe kerül. Három dolgot kért tőlem a miniszterelnök, ahogy minden tárcavezetőtől: az első, hogy a meglévőre építve alakítsak ki ütőképes működési rendszert, a második, hogy a tárcámhoz tartozó területeken legyenek ciklusokon átívelő programok, és a harmadik, hogy legyenek megfelelő utódok, személyek, akik képesek alkotó módon tovább vezetni a területeket. A rendszerépítés és programkialakítás ügyében az eltelt két évben gyorsan haladtunk munkatársaimmal.

Amit vállaltam, illetve vállaltunk, az minden területen sínen van.

E tekintetben a négy évre tervezett munkát sikerült két év alatt elvégezni. Itt az ideje átadni a stafétabotot a fiatal nemzedéknek.” Elmondása szerint amikor megkapta a kinevezést még nem volt tervben, hogy lemond.

Csák cáfolta a Mandiner kérdését, miszerint azért mond le, mert elfáradt. „Nem döntöttem volna így, ha nem érzem úgy, hogy van egy működőképes rendszer, megfelelő programok, illetve, ha nincs olyan utódjelölt, aki képes és kész a vezetésre.” Utódját viszont nem nevezte meg.

Csák szerint Orbán Viktor megértette és elfogadta az érvelését a lemondásról.

Kiemelt videóink