Nem lett képviselő Újlipótvárosban Ádám Zoltán

POLITIKA
június 10., 12:14
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Nem sikerült képviselői mandátumot szereznie a 13. kerületben Ádám Zoltánnak. Ádám azok után lett képviselőjelölt, hogy távoznia kellett a Corvinus egyetemről, ahol szót emelt az ellen, hogy az egyetem kivételezett egy diákjával, akiről eleinte csak annyit lehetett tudni, hogy rendkívül befolyásosak a szülei, de ma már tudjuk, hogy az ország egyik leggazdagabb emberének, az orosz-magyar kettős állampolgárságú Rahimkulov Timur fiáról volt szó.

Ádám lakóhelyén, az Újlipótvárosban kezdett függetlenként kampányolni, egy olyan kerületben, ahonnan az MSZP vezette baloldal kirobbanthatatlan évtizedek óta kirobbanthatatlan. Tóth József polgármester természetesen újrázott, a szavazatok több mint háromnegyedét besöpörve.

A 2. számú választókerületben ennél szorosabb volt a végeredmény, de Tóth embere, Magos Péter így is megkapta a szavazatok 44,67 százalékát. Ádám a második helyen zárt, 28,08 százalékkal.

Hétfőn délután Ádám politikusi Facebookján arról írt, hogy már telefonon gratulált Magosnak, és csapatával együtt végig fogják gondolni, hogyan tovább.