Niedermüller nyerte a bulinegyedet

POLITIKA
június 10., 08:50
photo_camera Fotó: Kristóf Balázs/444

Akárcsak az Erzsébetváros egészében, úgy az úgynevezett bulinegyed választókerületeiben is Niedermüller Péter kapta a legtöbb szavazatot a polgármesterválasztáson.

A bulinegyed persze nem egy pontos határokkal rendelkező városrész, de nagyjából a Rákóczi út-Kiskörút-Király utca-Nagykörút négyzetet szokás annak nevezni. A 7. kerület 1. és 2. választókerülete száz százalékban ezen belül van, a 3. választókerület szinte teljes egésze is, és az 5. egy kis darabja is. Valamennyi választókerületben a jelenlegi polgármester Niedermüller kapta a legtöbb szavazatot.

Az egyéni választókerületi szavazásokon is a Niedermüller vezette pártkoalíció emberei szerepeltek a legjobban, igaz, nem voltak nagyok a különbségek a fideszes jelölttel szemben. A 2. választókerületet meg is nyerte a Fidesz helyi jelöltje, a másik 3. választókerület viszont Niedermüller emberét választotta meg.

A 7. kerületben indult az az Élhető Erzsébetvárosért Egyesület is, amely évek óta küzd a bulinegyed szórakozóhelyei ellen. A formáció legismertebb alakja, Garai Dóra a legbulisabb, 1. számú választókerületben indult, és a szavazatok 13,67 százalékát kapta. Párttársai a másik három helyen ennél kevesebbet.