Török Gábor: Komoly problémák vannak a Fidesznél, csak a Tisza párt örülhet a választás után

belföld
június 09., 23:57

Hajnali egy óra körül rövid, ötpontos elemzést tette közzé Facebook-oldalán Török Gábor. A politikai elemző az alábbi legfontosabb megállapításokat tette:

„A választásnak sok kis győztese és vesztese van, de csak egyetlen szereplő lehet maradéktalanul elégedett: a Tisza Párt”. Magyar Péter pártja a Fidesz utáni legerősebb belpolitikai szereplő lett. „A magyar politikában ezzel a választással új időszámítás kezdődött: a Fidesznek és a 2024 előtti ellenzéknek egyaránt a Tisza jelentette kihívással kell megküzdenie a 2026-ig terjedő időszakban”.

Török kiemelte: a Fidesz 2006 óta nem ért el ilyen rossz eredményt semmilyen országos választáson, míg „nemfideszes” párt egyedül indulva 2006 óta nem szerepelt ilyen jól.

A Fideszről azt írja: a kormánypárt számára „természetesen nem jelent totális kudarcot a mostani választás, de a várakozásokat messze alulmúló (eddigi messze legrosszabb) EP-eredmény (továbbá a 30 százalék alatti fővárosi szavazatarány) és különösen a Tisza példátlan felemelkedése komoly problémákat jelez és egyben okoz”.

link Forrás

Török két utolsó megjegyzése: újra bebizonyosodott, hogy a regnáló polgármesterek a helyi választáson nagyon komoly előnnyel indulnak, illetve hogy az új magyar politika legérdekesebb inkubátorháza a fővárosi közgyűlés lesz majd októbertől – „addig még sok víz folyik le a Dunán és a Tiszán” –, ahol olyan komoly taktikázások várhatók, amikre nagyon régen volt példa idehaza.

Kiemelt videóink