Az angol és a szerb ultrák balhéjától tartanak a német rendőrök

foci
június 12., 19:46

Anglia és Szerbia egymás ellen kezdi meg az EB-szereplését vasárnap Gelsenkirchenben, amit biztonsági okokból magas kockázatúnak minősítették, árulta el a rendőrség szóvivője a Politiconak. A német rendőrség ugyanis arra készül, hogy a két csapat szurkolói is összeverekedhetnek, ezért külön biztonsági intézkedésekről is döntöttek.

Például a mérkőzés alatt csak a szokottnál alacsonyabb alkoholtartalmú, 2,8 százalékos sört fognak árusítani, egy szurkoló pedig csak két sört vehet egyszerre. Ha ennél többet szeretne valaki, akkor vissza kell mennie és újra sorba kell állnia.

A becslések szerint vasárnapra 40 ezer angol szurkolót várnak és 8 ezer szerbet, köztük 500 huligánt - ezt már a német Bild írja. Míg a szerb ultrákról köztudott, hogy a háborús bűnösöket ünneplik, addig az angolok Európa-szerte a rossz viselkedésükről híresek. A rendőrség szóvivője szerint ezért erre a meccsre jóval nagyobb létszámmal készülnek, mint egy átlagos Bundesliga-mérkőzésre, munkájukhoz pedig az angol és a szerb rendőröktől is segítséget kapnak a veszélyesebb személyek felismeréséhez és azonosításához.

Gelsenkirchen a városba érkező rengeteg focirajongó miatt külön tervet dolgozott ki: több szurkolói zónát is kialakítottak azért, hogy minél jobban meg szétszóródjanak az emberek a város különböző pontjain, ezzel is csökkentve a balhék kialakulásának veszélyét.

Kiemelt videóink