30 napos bentlakásos kiképzésen kell részt venniük a kórházi főigazgatóknak egy laktanyában

belföld
június 13., 06:00

A Belügyminisztérium bentlakásos kiképzésén kell részt venniük azoknak a kórházi vezetőknek, akik a tavaly felmentett főigazgatók helyére kerülhetnek - értesült a Népszava. A képzés a remeteszőlősi laktanyában lesz, ahol az utcai rendőrjárőröket is szokták okítani.

photo_camera A Dél-pesti Centrumkórházba érkezett vakcinát kipakolása 2020 decemberében. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A Népszava tudomása szerint kevesebb mint egy tucatnyi kórházi vezetőjelöltet iskoláztak be, várhatóan a székesfehérvári, a miskolci, a Veszprém megyei, a nyíregyházi, a szolnoki, a dunaújvárosi kórházak, valamint a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatói posztjaira kerülhetnek a most kiválasztottak - írják.

A belügy válasza szerint a főigazgatók kiválasztása az idei évtől egy komplex vezető-kiválasztási rendszer alapján történik, amihez kell a személyes jelenlétet igénylő továbbképzés is. Ez két nagyobb blokkból áll: elméleti ismeretek és vezetői kompetenciafejlesztő tréning – vagyis nem katonai jellegű kiképzésről van szó.

Kiemelt videóink