Vitézy Dávid gratulált Karácsonynak

belföld
június 14., 18:17

„Az újraszámlálás eredményéhez gratulálok Karácsony Gergely főpolgármesternek” – írta a Facebook-oldalán Vitézy Dávid, aki hivatalosan is elveszítette a főpolgármester-választást.

Vitézy szerint „az eredmény végül gyakorlatilag döntetlen lett, a különbség 0,005%, 41 szavazat teljes Budapesten.”

De miután egy szavazat is döntő, így a szavazati előny a hivatalban lévő főpolgármesternél van. Vitézy szerint az általa kezdeményezett újraszámlálás alapos és indokolt volt, ezt a pénteki eredmények is igazolják.

Végül 560 szavazat lett érvényes, ebből 395 szavazatot kapott Vitézy, 112-t Karácsony és 53-at Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje.

Vitézy szerint az, hogy sok száz érvényes szavazat keveredett az érvénytelenek közé, egy igencsak súlyos szavazatszámlálási problémát mutat. „Ez akár a még nem újraszámolt érvényes szavazatok újbóli megszámlálását is indokolhatja, hisz a köztünk lévő különbség immár csak 41 szavazat.”

A jogerős választási eredményhez még két jogorvoslati eljárásnak kell még lezárulnia. Egyrészt Karácsony azt mondta, hiába nyer ő, teljes Budapesten új választást akar. Vitézy áll elébe, ha így döntenek az illetékes szervek.

Vitézy szerint „az NVB döntésének fényében azért azt fontos leszögezni, hogy teljesen felelőtlen és erkölcstelen volt az a hergelés és hisztéria, amit Karácsony Gergely az elmúlt két napban művelt. Mocskolódott és hazudott, köztisztviselőket vádolt bűncselekményekkel, a szavazóimat sértegette, csak azért, mert azt hitte veszíteni fog.”

Szerinte Karácsonyt a saját politikai túlélése vezette, tartja, hogy ugródeszkának használja a Városházát.