Magyar Péter: A Néppárt semmilyen feltételt nem szabott a csatlakozáshoz

POLITIKA
június 15., 12:37

Kedden dönt az Európai Néppárt frakciója a Tisza Párt felvételéről, és a csatlakozáshoz semmilyen feltételt nem szabtak - közölte Magyar Péter a Facebookon. Manfred Weber és Magyar Péter több mint egy órát tárgyalt pénteken Budapesten, és Magyar szerint rögtön megtalálták a közös hangot. Weber is elismerően posztolt pénteken.

link Forrás

A Tisza csatlakozása miatt a KDNP kilép, amivel a képviselőcsoport egy embert veszít és hetet nyer.

Még a választás előtt Hegedűs Dániel, a German Marshall Fund elemzője a 444-nek arról beszélt, el tudja képzelni, hogy idővel a Néppárt teljes jogú tagja lehet a Tisza Párt. „A Néppárt számára is fontos lenne egy meghatározó magyar tag. A Fidesz távozása alapvetően törés volt számukra, hiszen így egy uniós tagállamban nem maradt valódi tagpártja. A tagság egy jól kommunikálható erőforrás lehetne Magyar számára is, hiszen elmondhatná, hogy a konzervatív európai jobboldal, amely a Fideszt kivetette, őket tárt karokkal várja. A mérsékelt, konzervatív szavazók számára ez egy fontos üzenet.”

Magyar szombaton azt írta, a Tisza Párt képviselői azért dolgoznak majd, hogy „a lehető leghamarabb lezáruljanak azok az eljárások, amelyek akadályozzák az uniós támogatások Magyarországra érkezését.”

link Forrás

Csakhogy itt inkább a kormány oldalán pattog a labda, az uniós források egy részét azért tartja vissza az EU, mert számos, a jogállamisággal illetve a korrupció visszaszorításával kapcsolatos feltétel nem teljesült időben.