Nem nyugszik az újpesti Fidesz a vékonyhegyű tollak miatt: „Akik erről döntöttek, életük végéig Újpest szégyenei lesznek!”

POLITIKA
június 15., 16:36

Egy nappal azután, hogy az érvénytelen szavazatok maratoni újraszámolása után a Nemzeti Választási Bizottság egyhangúlag megállapította Karácsony Gergely főpolgármester győzelmét, az újpesti Fidesz még mindig választási csalást kiált.

Nagy István volt alpolgármester a Facebookon arról írt, a kerületben tudatosan megtévesztették a választókat, amit „lehet joggal való visszaélésnek, de lehetne akár választási csalásnak is nevezni.”

Nagy szerint aznap, mikor Szentkirályi Alexandra bejelentette visszalépését, a helyi választási iroda

192 darab vékonyhegyű (0,38, 0,5 és 0,7 mm. vonalvastagsággal író) golyóstollat vásárolt az Újpesti Polgármesteri Hivatal közelében található Papír-Írószer boltból. A vásárlásról számlát is mellékelt.

link Forrás

„Azt ugye senki nem hiszi el, hogy az a munkavállaló, akit elküldtek a golyóstollakért, magától választotta ki a választékból a vékonyan fogó tollakat” – megvádolva a „helyi dékás agytrösztöt”, Déri Tibort, Trippon Norbertet és Bedő Katát, vagyis a városvezetést.

Miután Szentkirályi nevét „hajszálvékony vonallal” húzták át a szavazólapon, a gyengébben látó, de még az éles szemű szavazóknak sem tűnhetett fel, hogy

„az alig látható, akár nyomdahibának is tűnő vonal itt a kiesett jelölt „törlését” jelenti. Főleg, ha nem hallott róla, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépett a főpolgármester jelöltségtől és/vagy automatikusan a Fidesz logot kereste és jelölte meg mind az öt szavazólapon.”

(Megjegyeznénk, hogy a Fidesz Szentkirályi visszalépése után turbófokozatban mozgósított szombaton, így ha volt olyan fideszes, aki nem értesült Szentkirályi visszalépéséről, azt a párt a saját kudarcának is tarthatja.)

Nagy posztjára az újpesti fideszes polgármester-jelölt, Wintermantel Zsolt is ráerősített, mert azzal a szöveggel osztotta meg, hogy „aljas és átlátszó, ahogy ez történt, „akik erről döntöttek, életük végéig Újpest szégyenei lesznek!”

Wintermantel egyébként csúnyán kikapott a kerületben, a DK-s Trippon Norbert 47-35 százalékban verte.

Nagy István a szavazás után kifogást nyújtott be, de azt végül a Helyi Választási Bizottság elutasította.

A nagyon vékonyhegyű tollak használata miatt a IV. és VII. kerületben Vitézy Dávid is új választást kezdeményezett, de beadványát pénteken elutasította a Nemzeti Választási Bizottság, de itt még jöhet újabb jogorvoslat.

A DK Vitézy állításait annyival lerendezte, hogy Vitézy „hazudik, tehát fideszes”, és miközben a DK-t vádolta meg azzal, hogy manipulálta a választás eredményét, valójában a Fidesz próbált nyerni úgy, hogy az utolsó pillanatban visszaléptette jelöltjét.

Címlapi kép: Az ominózus szavazólap, Nagy István Facebook-oldaláról