Deutsch Tamás fotót posztolt az orosz birodalom feltétlen szolgálata ellen szónokló Orbánról

belföld
június 16., 14:32

Június 16. van, ma 35 éve volt Nagy Imre újratemetése. A Hősök terén beszédet mondott Orbán Viktor is, aki akkor nem a moszkvai háborús agresszor rezsimjével jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök volt, hanem egy fiatal, ahogy mondani szokták, ígéretes politikus. A beszédben többek között olyanokat mondott, hogy:

Ha nem tévesztjük szem elől ’56 eszméit, olyan kormányt választhatunk magunknak, amely azonnali tárgyalásokat kezd az orosz csapatok kivonásának haladéktalan megkezdéséről.

Vagy azt, hogy Nagy Imréékben azokat az államférfiakat tisztelik, akik

képesek voltak leszámolni a szent kommunista tabukkal, azaz az orosz birodalom feltétlen szolgálatával és a párt diktatúrájával.

Nehéz egy 35. évfordulóról nem megemlékezni, de persze megemlékezni is, ha ekkorát fordulnak az ember körül a közép-európai realitások. A problémát Orbán Viktor azzal a nemes egyszerűséggel oldotta meg, hogy eddig (a cikk megjelenéséig) semmit nem posztolt ma a Facebookján, az utolsó bejegyezése a szombati vesztes meccs után született.

Deutsch Tamás viszont ismét megmutatta, hogy ő aztán készen van – most épp arra, hogy úgy posztoljon az évfordulóról, mint a mesebeli okos lány: megemlékezett, de mégse. Kitette a fotót Orbán beszédéről azzal, hogy „Éljen a magyar szabadság, éljen a haza! Június 16.” - Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének emléknapja. Tehát egy szóval sem utalt a „ruszkik, haza”-beszédre, viszont idézőjelbe tette az éljen a magyar szabadságot, mintha Orbán beszédéből származna, holott ez nem szerepelt benne.

Kiemelt videóink