Egy DK-alapító üzenete Gyurcsánynak: Büntetésünk jogos és megérdemelt

belföld
június 16., 09:05

Gyurcsány Ferenc 2010 őszén Gyulán, egy baloldali fellegvárnak nemigen nevezhető városban alapította meg a Demokratikus Koalíciót, még a régi, valódi Indexben írtam is erről. Tizennégy évvel később a csaknem 24 ezer szavazótól nem sikerült 216 ajánlást összeszednie a párt hivatalos, de nem helyben kiválasztott jelöltjeinek, így egyetlen gyulai képviselőjelöltjük sem tudott elindulni a választáson (a DK megyei listája ennek ellenére 13 százalék fölött kapott a városban, igaz, a Momentum 15 százalék fölött, az EP-listájuk viszont csak 6 százalékot ért el, míg a Tiszáé több mint 36 százalékot).

Ezek után posztolt néhány napja a Facebook-oldalán Leel-Őssy Gábor, a 2010-es pártalapítók egyike, aki a 2022-es választáson az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje volt (33,93 százalékot ért el). Miután sok mindenért köszönetet mond „Tisztelt Elnök Úr, kedves Feri, Fletónak”, például azért, mert „két éven keresztül engedted, hogy felhívjam a figyelmedet arra, mind helyben, mind országosan nagyon rossz irányba tartunk: elszaporodtak a haszonleső párt-paraziták” – röviden elintézi az írása tárgyát.

Nem lehet büntetlenül feladni az elveinket. Büntetésünk jogos és megérdemelt.

Két részletet is idéz Gyurcsány őszödi beszédéből, mindkettőt kommentálja is. Az egyik szerint „nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni (…) azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot” – ehhez annyit tesz hozzá: „innen lentről úgy tűnik, Ti ezt már elfelejtettétek”.

Gyurcsány a másik idézett szövegrészletben arról beszél, hogy „amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de… Ahhoz énszerintem én nem köllök. Ahhoz más kell. És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról.” Amire most ennyit reagált Leel-Őssy:

Köszönjük az eddigieket, de itt az ideje nekiülni, megírni az első könyvet.

Kiemelt videóink