Ifj. Mészáros Lőrincék eltévedtek, ezért szállt beléjük a csehek autója a romániai raliversenyen

baleset
június 17., 17:10

A hétvégén a romániai Baja Satu Mare 2024 terepraliversenyen balesetet szenvedett ifj. Mészáros Lőrinc, az ország egyik leggazdagabb emberének, Mészáros Lőrincnek a fia, aki a hétvégét a nagyváradi sürgősségi kórházban töltötte.

A pilóta és navigátora, Pál Erik szerencsésen járt, ugyanis kis híján frontálisan ütköztek az egyik vetélytársukkal, a cseh Miroslav Zapletal és Marek Sykora párosával. A magyar bajnokságba beszámító nemzetközi versenyt a baleset miatt fel kellett függeszteni, a futam a társak közös döntése után nem is folytatódott tovább.

Életveszélyre figyelmeztető felirat gumiabroncsokon az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén, Bajót közelében 2024. március 24-én.
photo_camera Életveszélyre figyelmeztető felirat gumiabroncsokon az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén, Bajót közelében 2024. március 24-én. Illusztráció: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

A Blikk úgy tudja, Mészárosék elnézték az utat, eltévedtek, így találták magukat szembe a régóta a magyar bajnokságban induló csehekkel, akik oldalról találták el az autót.

„Két autó ütközött össze, miután az egyik sofőr navigációs hibát követett el. Ifjabb Mészáros lába megsérült, mivel az autó oldalát érte az ütközés. Eszméleténél volt, talpra is tudott állni, a versenyorvos segítséget ajánlott neki, de azt visszautasította. Végül a nagyváradi sürgősségi osztályra szállították, de már jobban érzi magát, elhagyta a kórházat. Lábzúzódást szenvedett, nincs komoly baja” – mondta el a lapnak Ovidiu Domide, az NSM Motorsport elnöke, a verseny szervezője, aki szerint az ijedtség nagyobb volt a kelleténél.

Kiemelt videóink