Lőszerrobbanás történt egy csehországi katonai kiképzőközpontban

hadsereg
június 17., 12:24

Délelőtt lőszerrobbanás történt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképzőközpont területén, többen megsérültek, az ügyet a katonai rendőrség vizsgálja – jelentette be a cseh hadsereg.

A helyszínre érkezett egy katonai mentőhelikopter, aminek a személyzete segítséget nyújt a sérülteknek. Legalább két polgári mentőkocsi is a helyszínre érkezett – közölte Lucie Mikisková, az olmützi mentőszolgálat szóvivője.

NATO-katonák gyakorlaton Libavánál 2024. május 10-én.
photo_camera NATO-katonák gyakorlaton Libavánál 2024. május 10-én. Fotó: Lukas Kabon/Anadolu via AFP

Libavá most a cseh hadsereg legnagyobb kiképzőközpontja, a területén már többször előfordult hasonló eset. Legutóbb, 2021 júliusában a Prágától nyugatra fekvő, kisebb Brdy kiképzőközpontban történt robbanás: a gyakorlótéren fel nem robbant lőszerek hatástalanítása közben történt balesetben két katona megsérült, egyikük néhány nappal később bele is halt a sérüléseibe.

Nem tudni, ebben az esetben mi történt, de a NATO szerint egyre nyíltabban támadhat az orosz titkosszolgálat európai célpontokat, és egyelőre senki nem tudja, mit kéne ezzel kezdeni. Egy hete egy kelet-lengyelországi fegyvergyárban történt robbanás. (via MTI)

Kiemelt videóink