Világhírű lett a 43-1-re végződött U14-es meccs, de bundagyanú miatt vizsgálják a történteket

sport
június 17., 12:48

A Kerekegyháza U14-es csapatának a megyei futballbajnokság északi csoportjának utolsó fordulójában 42 góllal kellett győznie ahhoz, hogy jobb gólaránnyal megelőzze azt a Kunszentmiklóst, amelyet a bajnokságban nem tudott legyőzni (egy döntetlen, egy vereség). Mit tesz isten, a Kerekegyháza 43-1-re nyert a Pálmonostora ellen.

A meccset május végén játszották, mi is írtunk róla, de bejárta a világsajtót is, alább például az indiai Sports Today élcelődik a történteken:

link Forrás

A megyében különféle pletykák keringenek arról, mennyi is volt a valós eredmény, milyen állásnál állt le a digitális eredményjelző, kit és miért hívott a játékvezető vagy az asszisztense a meccs után. Sokan úgy gondolják, ennyi gólt egy kétszer 40 percig tartó meccsen fizikai képtelenség lőni. Ha egy középkezdésre 20 másodpercet számolunk, máris lejön a meccsből 15 perc, marad 65 az összesen 44 gólra. Vagyis majdnem percenként kellett betalálni a kapuba.

Az ügyet az MLSZ Bács-Kiskun vármegyei igazgatósága hivatalból vizsgálja. Amúgy a második helyre szorult Kunszentmiklós meg akarta óvni a meccset, csakhogy kiderült, harmadik csapatnak nincs erre lehetősége, a vonatkozó passzust már korábban kivették a versenykiírásból.

Kerestük Losonczy László igazgatót, aki elmondta, az ügyben a vizsgálat lezárultáig nyilatkozatstop van, de arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy mikor zárul le a vizsgálat. „Ilyen eset nem szokott lenni, az elmúlt 30 évben biztos nem volt ilyen” – mondta. A személyes véleményére is kíváncsiak voltunk, de azt mondta, az nincs neki.

A meccs után felmerült, hogy a játékvezetőnek komolytalan játék miatt – túl nagy volt a különbség a Kerekegyháza és a Pálmonostora között – le kellett volna fújni a meccset. Losonczy Lászlótól megtudtuk, ilyen szabály már nincs, az eredménytől függetlenül végig kell játszani a mérkőzést. (2015-ben az olasz Ponte Ronca–Persiceto 85 U14-es bolognai tartományi meccset 31-0-s állásnál a játékvezető komolytalan játék miatt lefújta, noha lett volna még játékidő. A játékvezetőt a szövetség felfüggesztette, és elrendelte a meccs újrajátszását.)

A nyilatkozatstop ellenére azonban nem kell teljesen a sötétben tapogatóznunk. A szövetség hétről hétre kiadja hivatalos értesítőit a fegyelmi bizottság határozataival, így sejthető, milyen irányba tart a vizsgálat.

A rettegett 36. paragrafus

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.