Donald Trump egykori lelki tanácsadója elismerte, hogy a nyolcvanas években abuzált egy 12 éves gyereket

külföld
június 18., 05:05

Robert Morrist, a dallasi Greenway gyülekezet vezetőjét azzal vádolják, hogy az 1980-as években szexuálisan zaklatott egy akkor 12 éves lányt. Egy oklahomai nő azt mondta, hogy az abuzálás egészen 16 éves koráig tartott.

A texasi evangélikus lelkész, aki korábban Donald Trump lelki tanácsadója volt, bevallotta a tettét. Egy vallási kiadványnak, a Christian Postnak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: „Amikor a 20-as éveim elején jártam, egy fiatal hölggyel helytelen szexuális viselkedésbe keveredtem”.

A Christian Postnak a bántalmazás áldozata azt mondta, megdöbbentette az, hogy a lelkész őt, az akkor 12 éves gyereket „fiatal hölgynek” nevezte Morris. Arról is beszélt, hogy az ismételt bántalmazás feldolgozása évtizedekig tartott. A családja megfenyegette Morrist a rendőrségen, később pedig fontolóra vette, hogy pert indít.

A Guardian cikke szerint más gyülekezetek, ahol Morris szolgált, mint például a Grand Prairie-i Shady Grove templom, állítólag tudtak a visszaélésekről. Morris erről azt mondta: „1987 márciusában fény derült erre a helyzetre, amit bevallottam és megbántam. Alávetettem magam a Shady Grove gyülekezet utasításának [itt is szolgált lelkészként]: arra kértek, hogy lépjek ki a szolgálatból, és vegyek részt tanácsadáson, amit meg is tettem”.

Morris ellen soha nem emeltek büntetőjogi vádat, és mire a vádlója úgy döntött, hogy jogi lépéseket tesz, azt a tanácsot kapta, hogy a büntetőjogi vagy polgári peres eljárás elévülési ideje valószínűleg már lejárt.

Kiemelt videóink