Forgatás közben, a kamera előtt lopták volna el a stáb biciklijét Józsefvárosban

ÉLET
június 18., 10:49

„Ha ez igaz, akkor nagyon nagy baj van”– épp itt tartott a Józsefváros tévének nyilatkozó Veres Gábor, az MSZP kerületi elnöke, aki a választás akkor még csak sejthető eredményeiről beszélt, amikor, ahogy mondani szokták, különleges közjáték zavarta meg a műsort. A riporter és az interjúalany mögött letámasztott, le nem zárt biciklihez lépett ugyanis egy kopasz, sárga pólós férfi, valami italos dobozzal a kezében, és a biciklit a lehető legmagátólértetődőbb módon elkezdte eltolni onnan, nem zavartatva magát a forgó kamerától, felkapcsolt reflektortól, beszélgető emberektől.

Amivel nem is lett volna baj, ha a bicikli történetesen az övé. De nem az övé volt, hanem az egyik stábtagé. Az alkalom szülte tolvaj – visszatekerve a videót látszik, hogy pár másodperccel korábban érkezik néhány társával és az itallal a kezében a szemközti irányból – nagyjából öt lépést tudott megtenni a zsákmánnyal, amikor a riporter „lopják a bringádat” közbevetéssel félbeszakította Verest.

Amikor a lebukott tolvajtól visszaveszik a biciklit, és a szemére hányják, hogy el akarta azt lopni, csak annyit mond érezhetően felháborodva, hogy „dehogy”, aztán otthagyja őket, érződik rajta némi sértettség. (A videón 9 perc 18 másodpercnél kezdődik a jelenet, ha valakinél esetleg nem akkor indulna el.)

link Forrás

Az már teljesen érdektelen mellékszál, de a meghiúsult akció után Veres arról beszél, hogy biztosan jobb eredménnyel lehetnek benn a képviselő-testületben, „mint amennyivel nekiindultunk ennek a történetnek, azaz hogy egy képviselőjelöltünk lehet benn a képviselő-testületben”. Ez a jóslat nem sikerült sokkal jobban, mint a lopási kísérlet: az MSZP-nek végül egy, listás mandátumot szerzett képviselője lett.