Vádat emeltek az exrendőr ellen, aki háromszor rabolt bankot

bűnügy
június 18., 08:07

Fegyveres rablás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat egy volt nyomozó ellen a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség. Az ötvenes éveiben járó férfi 2019 és 2021 között orvosi maszkban, kalapban és szemüvegben rabolt ki egy budapesti és egy pécsi bankot - utóbbit kétszer.

A vádirat szerint a nyomozó 2006-tól rendszeresen szerencsejátékozott, ami miatt eladósodott, ezt pedig bankrablással próbálta törleszteni.

A pécsi bankrabló
photo_camera A pécsi bankrabló Fotó: police.hu

2019-ben magát orvosi maszkkal és napszemüveggel álcázva a pécsi bankban papírra írt üzenetben fenyegette meg az alkalmazottakat, hogy fegyver van nála, aminek hatására a pénztáros egymillió-nyolcszázezer forintot adott át neki. Majd 2020-ban, akkor még rendőrként újra maszkban, fekete keretes szemüvegben egy fegyvernek látszó tárgyat fogott az alkalmazottakra ugyanabban a bankfiókban, és arra kényszerítette őket, hogy a kasszában lévő készpénzt - közel hatmillió forintot - adják át neki.

2021-ben az exrendőr kalapban, az arcát eltakarva bement egy budapesti bankfiókba, ahol az alkalmazottakkal ismét egy cetlin közölte, hogy „ez egy bankrablás”, egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetve őket a pénztárban levő hárommillió forint átadását követelte, majd a dolgozókat bezárta egy irodába.

Az ügyészség a pécsi bankrablásokról videót is közölt.