Az óbudai önkormányzat azt állítja, csak ma értesült alpolgármesterének letartóztatásáról

bűnügy
június 19., 10:57

Az óbudai önkormányzat szerdán kiadott egy közleményt, amiben azt írják, csak a Központi Nyomozó Főügyészség szerdai közleményéből értesültek Czeglédy Gergő alpolgármester letartóztatásáról.

A közleményben az áll, az ügyészség kedden átkutatta az önkormányzat épületét, és szkennelt iratok foglalt le. Állításuk szerint minden szerződésük megfelel a jogszabályoknak és valós teljesítésen alapul, erre bizonyítékaik is vannak, amiket nyilvánosságra fognak hozni.

Czeglédy ügye kedden robbant ki, miután a Központi Nyomozó Főügyészség és a Készenléti Rendőrség fiktív szerződések és korrupciógyanú miatt összehangolt akciót hajtott végre az önkormányzatnál. A Magyar Nemzet nem sokkal később arról írt, hogy Czeglédyt letartóztatták.

Czeglédy Gergő 2019-es plakátja
photo_camera Czeglédy Gergő 2019-es plakátja Forrás: Kiss László fb

A 444 ezután kereste meg az önkormányzatot. A hivatal sajtósa, Pénzes Dávid azt mondta, tudja, hogy igaz-e vagy sem a letartóztatás híre, de nem mondhatja meg. Két másik alpolgármester, a momentumos Turgonyi Dániel és a Párbeszédes Béres András is hárította a kérdést. Előbbi azzal, hogy a testület nem kapott hivatalos értesítést a hatóságoktól, utóbbi azzal, hogy szabadságon van.

Amikor azt kérdeztük, hogy egy alpolgármester letartóztatása hivatalos hatósági tájékoztatás nélkül is pontosan kiderülhet-e a kerületvezetés számára, hárították a választ.

Kiemelt videóink