K. Endre sajnálja, hogy Nováknak és Vargának le kellett mondania, viszont hálásan köszöni a döntésüket

bűnügy
június 19., 06:11

K. Endre reagált Balog Zoltán interjújára, amiben a református püspök elismerte, hogy személyesen kért kegyelmet neki. A bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese a Blikk kérdéseire írásban válaszolt. Leveléből kiderült, hogy továbbra is ártatlannak tartja magát.

K. Endre hálás Balog kiállásáért. A püspök szerinte azon nagyon kevés személy közé tartozik, aki „az ellene gerjesztett lincshangulatban” továbbra is nyíltan felvállalja a véleményét, és kiáll az ártatlansága mellett. Azért, mert rendelkezik azokkal a háttér-információkkal, amiket „az igazságszolgáltatás nem tudott figyelembe venni”.

Szerinte Balog azért várt megszólalásával a választási kampány végéig, mert „a kegyelmi ügyet a pártok kisebb-nagyobb sikerrel politikai haszonszerzésre használták fel”.

K. Endre és áldozata, akit ismét befolyásolni próbált.
photo_camera K. Endre és áldozata, akit ismét befolyásolni próbált. Forrás: RTL

K. Endre szerint az igazságszolgáltatás több helyen is hibázott az ügyében. Az ügyészség anélkül emelt ellene vádat, hogy a rendőrség meghallgatta volna, valamint egymásnak ellentmondó tanúk vallomásaiból szerkesztette meg a vádiratot. A bíróság pedig annak ellenére ítélte el, hogy a bizonyítékok alapján nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani a bűnösségét.

K. Endre a kegyelmi ügybe belebukó két fideszes csúcspolitikust is megemlítette. Azt írta, végtelenül sajnálja, hogy Novák Katalinnak és Varga Juditnak le kellett mondania. Ugyanakkor hálásan köszöni a döntésüket.

Balog június 13-án adott a kegyelmi ügyről hosszú interjút a 777 keresztény blognak. Többek között elmondta, hogy személyesen kereste meg Novákot K. Endre ügyében, akinek ártatlanságáról továbbra is meg van győződve. Arról is beszélt, hogy püspöki hivataláról nem tervez lemondani.

Kiemelt videóink