Németország–Magyarország 2-0

  • A várakozásokat felülmúlóan jól játszott a magyar csapat, de végül kikapott a németektől.
  • A skótok viszont feltámadtak, és 1:1-et játszottak Svájccal, ami végképp azt jelenti, hogy minimális esély maradt csak a magyar továbbjutásra.
  • Horvátország–Albánia 2-2, ezzel mindkét csapat kieshet.
  • Az Eb menetrendjét, az eredményeket, a híreket itt lehet böngészni.
95 poszt
Időrend
június 19., 22:57

Skócia-Svájc 1:1

photo_camera Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

Ezzel még halványabb lett a magyar továbbjutás esélye. A skótok ráadásul bemutatták, hogy ha kell, tudnak focizni, így egészen biztosan nehéz lesz ellenük az utolsó csoportmeccs.

A cikk folytatódik

június 19., 22:52

Skócia 28 éves Eb-nyeretlenségi szériával várja Magyarországot

A skótok legutóbbi Eb-győzelmükkor, az 1996-os Eb-n pont szerda esti ellenfelüket, Svájcot verték 1-0–ra. Most 1–1 lett.

photo_camera Fotó: EMIN SANSAR/Anadolu via AFP
június 19., 22:13

Jólelkű német szánta meg a sörre szomjazó skótokat

A Svájc–Skócia mérkőzés előtt egy első emeleti lakásból kaptak sörmuníciót a skót szurkolók. Mivel napok óta olvasni arról, hogy a német boltok az Eb miatt sorra fogynak ki a sörből, a jólelkű kölni lakos valószínűleg életet mentett.

link Forrás
június 19., 22:08

Gündogan nem érti a magyarok reklamálását

photo_camera Fotó: THOMAS KIENZLE/AFP

A német-magyar csoportmeccs legjobbjának választott és a második gólt szerző Ilkay Gündogan szerint nem történt szabálytalanság a mérkőzés első góljánál. Akkor ő ütközte le a határozatlan Willi Orbant, a holland bíró azonban nem látott szabálytalanságot. A meccs után több magyar játékos és Marco Rossi is kifogásolták az ítéleletet, Gündogan szerint viszont minden rendben volt-.

„Meglepődtem, hogy egyáltalán visszanézték. Elég sokat játszottam Angliában, ott mindenki röhögött volna, ha ezt a gólt elveszik" - mondta az FC Barcelona középpályása, aki úgy vélte, nem volt tökéletes meccs, azonban szükség van ilyenre, mert ez készít fel a következő kihívásokra.

(via MTI)

június 19., 22:06

Nagelsmann elégedett

Julian Nagelsmann
photo_camera Julian Nagelsmann Fotó: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Elégedetten értékelte a magyarok elleni meccset a németek szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann. Elmondása szerint a meccsen nem volt sok tér, mert a magyar csapat rendkívül mélyen védekezett. Úgy vélte, ilyen esetben elsősorban nyugodtnak és türelmesnek kell maradni. Csapata oldalvonalakhoz játszotta a labdát és onnan próbálta hosszú passzokkal megbontani a rivális védelmét.

„A magyar csapat kellemetlen ellenfél volt, mint mindig. Erőteljesen futballozott, ezért néhányszor okoztak is problémát, de stabilak maradtunk. Azonban a statisztika egyértelműen megmutatja, hogy azért jobbak voltunk, akár a lövéseket, a gólokat, vagy éppen a labdabirtoklást nézzük.”

Nagelsmann a játékosai közül Jamal Musialát emelte ki, mint aki mindkét összecsapáson briliáns teljesítményt nyújtott. Szerinte ehhez úgy kell futballoznia, mintha kispályán lenne, nem szabad a nyomásra gondolnia és élveznie kell a játékot.

„Elsők szeretnénk lenni a csoportban, mert minden meccset meg akarunk nyerni. A másik csoportot nem tudjuk befolyásolni, ezért majd meglátjuk, ki jön szembe. Amikor a 30. perc körül a szurkolók újra elénekelték a himnuszt, az érzelemdús pillanat volt, ami segít nekünk. Még a tapasztalt játékosokra is hatással van, meghatódnak".

(via MTI)

június 19., 21:54

Xherdan Shaqiri, a svájci talizmán

Aki követi a focit, vagy néz nyári focitornákat, az ismeri Xherdan Shaqirit. Egy alacsony, tömzsi focista, jellegzetes eleme a pályának. Shaqiri sokakban keltheti azt az érzést, mintha évek óta minden Eb-n és VB-n ugyanazzal az intenzitással és eredményességgel játszana.

És ez tényleg így van. A 2014-es VB óta Shaqiri az Eb-n és VB-n lőtt svájci gólok 44%-ában szerepet játszott (gól vagy gólpassz). A svájciak az elmúlt 10 év világversenyen szerzett góljainak majdnem a felét Shaqirinek köszönheti, aki a 2014–es vébé óta minden nagy tornán lőtt gólt.

link Forrás

Shaqiri koszovói-albán menekültként érkezett Svájcba szüleivel, a délszláv háború kitörése után pár évvel. A Basel akadémiáján nevelkedett, majd felkerült az első csapathoz, ahol olyan jó teljesítmény nyújtott, hogy leigazolta a Bayern. A Bayernnel rövid idő alatt Bl-győztes lett (2013-ban), de nem sikerült megragadnia a kezdőben, így előbb az olasz Interhez, majd az angol Stoke Cityhez került. Több évnyi középcsapatos Premier League foci után a Liverpool igazolta le, ahol újra megnyerte a Bl-t, 2019-ben.

Aztán következett rövid ideig a Lyon, majd az Egyesült Államok. A Chicago Fire játékosaként lett beválogatva az idei Eb-re, 32 évesen. Lőtt ő már nagy gól Eb-n, Vb-n, de barátságos meccsen is.

photo_camera Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

A félidőben Svájc-Skócia 1–1.