480 milliót költene sminkesre, fodrászra és stylistra az MTVA

POLITIKA
június 20., 17:49

2016-ban még csak 90 milliót szánt az MTVA sminkesre, fodrászra és stylistra, most viszont 480 milliót költene erre – írta az Átlátszó. Ez 30 millióval több, mint az előző évben.

A nyertes céget meghívásos eljárással keresik, a keretszerződés egy évre szól, de ha marad a keretösszegből, egy évre meg lehet hosszabbítani. A jelenleg hatályos szerződés szeptember közepén jár le.

A kiírásban az MTVA vállalja, hogy a keretösszeg 70 százalékát lehívja, ami 336 millió forint.

A pályázatban hosszan részletezik a feladatokat, a vezető stylist például a képernyős munkatársak megjelenését tervezi meg, és koordinálja az öltöztetők, fodrászok és sminkesek munkáját.

Az ajánlatban előírják azt is, hogy a cégnek hány embert kell biztosítania, illetve, hogy az olyan kiemelt eseményekre, mint a köztársasági elnök újévi beszéde, csak mester szakembert küldhetnek. Egyébként napi 40 képernyős munkatárssal és 30-40 vendéggel számolhatnak – utóbbiaknak egy gyors fodrászat és smink jár.

Az Átlátszó szerint meglepő lenne, ha a tendert nem a korábbi években megbízott Make-Up Team nevű cég nyerné meg. A társaság 2016 óta kap megbízásokat a közmédiától, a tavalyi kiírást is ők nyerték meg. Tavaly 318 milliós nettó árbevételt értek el (ez az elmút öt év legnagyobb bevétele), az adózott eredmény viszont csak 1,3 millió forint.

Kiemelt videóink