A hódmezővásárhelyi Fidesz lapja nyílt szavazással keresi a választ arra, hogy Mészáros Lőrinc vagy a kegyelmi ügy miatt kaptak ki a választásokon

POLITIKA
június 20., 15:33

Orbán Viktor rendszeresen elmondta a kampánykörútjain, hogy most csak a biztos szavazókat kell elvinni szavazni, és az ingadozókra egy mondatnyi energiát sem szabad fordítani. Lázár János is ezzel számolt Hódmezővásárhelyen: miután az ország leghülyébb polgármesterének nevezte Márki-Zay Pétert, a 444-nek arról beszélt, hogy a 2022-ben rá szavazó közel 13 ezer embert kell meggyőznük. Ez azonban nem jött össze június 9-én a Fidesz polgármesterjelöltje csak 8658 szavazatot kapott, így a lehülyézett Márki-Zay magabiztos többséggel tarthatta meg a várost. Ezzel már sorozatban harmadszor vesztették el a polgármester-választást Lázár János szülővárosában.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A Fidesz helyi lapja, a Promenád most az olvasókkal szavaztatja meg, „mi történt a négyezer fideszes szimpatizánssal, szavazóval, mi ellen tiltakoztak, mi bizonytalanította el őket, miért döntöttek úgy, hogy ezúttal távol maradnak?

A következő lehetséges magyarázatokat kínálták fel:

  • Novák Katalin és Balog Zoltán;
  • Magyar Péter és Varga Judit;
  • Mészáros Lőrinc és az 1000 milliárdja;
  • Magánrepülők és magánjachtok;
  • Kevesebb pénz és magas infláció.

Tehát a helyi Fidesz próblématérképén Lázár János nem tűnt fel, ugyanakkor olyan, eddig tabunak számító tényeket ismernek el a cikkben, hogy például „a kegyelemi ügy zárójelbe tette az eddigi eredményeket, megrendítette az emberek bizalmát a Fidesz-KDNP-ben” vagy hogy Mészáros Lőrinc gazdagodása „egyre több jobboldalit zavar”, de leírják azt is, hogy a „felső körök elszakadtak a mindennapoktól, a rongyrázós urizálás már a saját tábort is irritálhatja, kikezdheti”.

photo_camera Forrás: promenad24.hu

Egyelőre 538 szavazat érkezett, és ezen a ponton Mészáros Lőrinc és az 1000 milliárdja zavarta a legjobban a Lázárhoz közeli lap olvasóit, de szorosan követi a kevesebb pénz és magas infláció is.

Kiemelt videóink