A részeg sofőr a hűtőjéig menekült, hogy még egy doboz sört megigyon, és közben egy rendőrt is megharapott

belföld
június 20., 08:40

Talán kevesen emlékeznek már, hogy mit csináltak 2022. szeptember 26-án, ezen az unalmas szeptember végi hétfőn. De egészen biztosan ezek között a kevesek között van – a válogatottságtól aznap, egy olaszok ellen 2-0-ra elvesztett meccsen visszavonuló Szalai Ádám mellett – az a püspökladányi férfi, aki kora délután bankba indult. Kocsival ment, ami nem volt a legjobb döntés, mivel addigra már ivott némi alkoholt.

Pechjére a rendőrök „ittas állapotban történt járművezetés miatti lakossági bejelentés alapján” időben odaértek a bankhoz, ahol előbb „rejtve figyelték a bejelentésben megjelölt személygépkocsit”, majd amikor történetünk főszereplője elindult vele, utána iramodtak.

A sofőr észrevette őket, és menekülni kezdett az ekkor már megkülönböztető fény- és hangjelzést használó rendőrök elől. A hajsza nem volt hosszú, nagyjából egy kilométer múlva a sofőr megállt a háza előtt. Ami innen történt, azt a Debreceni Törvényszék közleményéből idézném – az idézőjeles részek eddig is tőlük származtak –, annál jobban ugyanis nehéz összefoglalni a felpörgött események lényegét:

„A vádlott a lakóhelye előtt megállt, befutott az ingatlanba és bezárkózott nappaliba. A rendőrök testi erővel próbálták benyomni az ajtót, amelyet a férfi az édesanyja hatására engedett csak el, majd hirtelen a konyhában lévő hűtőgéphez futott, amelyből kivett egy dobozos sört azért, hogy azt megigya”.

A rendőrök hiába szólongatták, hogy ne álljon nekik ellen, végül testi kényszert kellett alkalmazniuk. A férfi itt is nehezen engedett, „karjait ökölbe szorította és azokat a mellkasa alá húzta, majd megharapta az egyik rendőr ujját, azon nyílt sebbel járó, 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott”.

Az ügyben indult hatósági eljárás szerdán a Debreceni Törvényszéken zárult le jogerősen. A másodfokú ítéletben a bíróság a férfit három év börtönbüntetésre ítélte (enyhítve ezzel az első fokon kiszabott 3 év 6 hónapot). Emellett a vádlottat három évre eltiltotta a közügyektől, végleges hatállyal a járművezetéstől.

Kiemelt videóink