Az elektromos vezeték hibája okozhatta a Lövölde téri jelzőlámpa berobbanását

baleset
június 20., 15:33

A tegnap berobbant Lövölde téri közlekedési lámpa egy szemtanú szerint csak kivezette a kisülést, már előtte sem volt áram alatt. Másnap többen látták, hogy elkezdték bontani a lámpa melletti közműaknában a villamosvezetékeket.

A Telex ezután megkereste az EON-t, akik közlésük szerint mindenben együttműködnek a hatóságokkal, miközben belső vizsgálatot is indítottak.

Vizsgálják a területet árammal ellátó középfeszültségű vezetéket is.

„Ennek célja kettős: pontosan meg akarják ismerni a konkrét eset körülményeit, illetve felmérik, hogyan lehetne megelőzni a hasonló eseteket. Hozzátették, hogy amennyiben a vizsgálat eredménye alapján bármilyen megelőző lépés, átvizsgálás vagy műszaki beavatkozás szükséges, arról azonnal intézkednek.”

Ahogy tegnap mi is megírtuk, a rendőrség a berobbanás okát egyelőre nem tudja, a katasztrófavédelem a tüzet eloltotta, a mentők a három sérültet kórházba vitték. Az Országos Mentőszolgálat szerint egy férfi nagyobb kiterjedésű, súlyosabb égési sérüléseket szenvedett.

Az egyik sérült ezt írta Soproni Tamás kerületi polgármester posztja alá: „Ezúton szeretném megköszönni annak a Lidl alkalmazott hölgynek, aki hozta rám a jeget, annak a Lövölde téri gyógyszertárosnak, aki rögtön szaladt, mi kell a patikából és a két épp arra sétáló egészségügyis hölgynek, akik segítettek, amíg kiért a mentő.
Köszönöm a szuperprofi és hihetetlen empatikus mentősöknek, hogy elláttak, bevittek a kórházba.”

Kiemelt videóink