Az FBI és a magyar rendőrök együtt fogtak el egy nagytarcsai dílert, aki a dark weben 16 országban árult drogokat

belföld
június 20., 08:17

A magyar rendőrök évekig tartó nyomozást folytattak egy nagytarcsai férfi ellen, miután jelzést kaptak az FBI-tól, hogy egy általuk azonosított magyar állampolgár a dark web különböző piacain jelentős mennyiségben kábítószert értékesít.

A rendőrség közleménye szerint a férfi 2021 és 2023 között kontinenseken átívelő drogkereskedelmet folytatott a dark web több piacán. A gyanú szerint összesen tizenhat országban bonyolított le kábítószer-kereskedelmet: az USA, Kanada, Szerbia, Ausztrália, Belgium, Svédország, Szaúd-Arábia, Olaszország, Anglia, Csehország, Franciaország, Németország, Ausztria, Írország, Észtország és Spanyolország területéről kapott megrendeléseket, és szállítottak azokban kábítószereket.

A nyomozók tavaly nyár végén tartottak kutatást a férfi nagytarcsai otthonában, akkor lefoglaltak tőle telefonokat, számítástechnikai eszközöket és különböző adattárolókat is. Az FBI ügynökök támogatásával a férfi üzleti modellje egyértelműen nyomon követhető volt: fizikailag egyáltalán nem került kapcsolatba semmilyen illegális szerrel, hanem az egyes dark marketeken közvetítő szerepet játszott a végfelhasználó és a beszállító között. Vagyis valakitől olcsóbban megvette, másnak drágábban adta el a drogot.

Az értékesített kábítószerek között megtalálható volt a szintetikus drogoktól kezdve a kokainig és a heroinig szinte minden.

A 35 éves férfi a három év alatt 100 millió forint értékű forgalmat bonyolított le kriptovalutában. Profitjának egy részéből ingatlant vásárolt. A férfit június 11-én Vértesszőlősön fogták el, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.