Ha nincs Donnarummájuk az olaszoknak, nagyon csúnyán kikaptak volna a spanyoloktól

foci
június 20., 21:11

Európa-bajnokságon 10 meccs óta nem kapott ki Olaszország, ez a sorozat szakadt meg azzal, hogy 1-0-s vereséget szenvedett a csapat a spanyoloktól. A nap rangadójához méltó módon fociztak a spanyolok, gyakorlatilag az első perctől kezdve masszív fölényt alakítottak ki. Az olaszok láthatóan erre készültek, és inkább a kontrákra rendezkedtek be, ám meddőnek bizonyult ez a taktika, a spanyolok 65 percen keresztül egykapuztak.

Az első félidőben az olaszoknak egyetlen lövésük volt, az sem talált el a kaput. Ellenben a spanyolok 9 próbálkozásából négyszer is védenie kellett Donnarummának, többször nagy bravúrral. A meccs végére ezek a számok úgy változtak, hogy az olaszoknak sikerült összesen négy próbálkozásból egyszer eltalálni a kaput, a spanyolok 20-ból 8-szor voltak veszélyesek.

Gianuigi Donnarumma hatalmas védéseinek egyike
photo_camera Donnarumma hatalmas védéseinek egyike Fotó: OZAN KOSE/AFP

A nap hőse az olasz kapus volt, aki elképesztő bravúrokat mutatott be. Ha ő nincs, akkor nagyon csúnyán elverték volna a spanyolok az olaszokat, nyolc hatalmas védése volt. Az mondjuk nem rajta múlt, hogy nem 2-0 lett a spanyoloknak, a 71. percben Williams a bal oldalon elhúzott, aztán a tizenhatos bal sarka közeléből rúgott egy óriási kapufát. Ha pár centivel lejjebb megy a labda, azt Donnarumma sem védhette volna.

B csoport
Spanyolország
1
-
0
Olaszország
Vége
Riccardo Calafiori 55' (ög)
Daniel Carvajal Ramos 90+6'
Robin Aime Robert Le Normand 69'
Rodrigo Hernández Cascante 45+1'
Bryan Cristante 46'
Gianluigi Donnarumma 15'

A második félidőre az olaszok kicsit összekapták magukat, bár ehhez kellett az öngóljuk is, és az, hogy 0-1-es hátrányba kerüljenek. Az utolsó negyed órában már vezettek támadásokat az olaszok, megtartották a labdát az ellenfél tizenhatosánál, ám ez kevés volt ahhoz, hogy egyenlítsenek.

Így Spanyolországnak tét nélküli lesz az utolsó csoportmeccse Albániával, hiszen mindenképpen az élen zárnak. Az olaszok Horvátországgal fognak találkozni.

A nap főbb eseményei:

  • A spanyolok győzelme mellett csütörtökön két döntetlen született, a szlovén–szerb és a dán–angol végeredménye is 1-1 lett.
  • Az Eb történetének első olasz öngólja született ma.
  • Meglett az Eb harmadik gól nélküli első félideje.
  • A spanyolok vezetése az Eb ötödik öngóljának volt köszönhető.