Nem követett el mulasztást a Szivárvány Óvoda vezetője a fegyelmi vizsgálat szerint

bűnügy
június 20., 15:58

Nem állapított meg vétkességet a Szivárvány Óvoda igazgatójával szemben a fegyelmi vizsgálat - írja az újbudai önkormányzat.

Március elején derült ki, hogy szexuális kényszerítés bűntettének gyanúja miatt őrizetbe vették a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik dolgozóját. A férfit, aki pedagógiai asszisztensként hat éven keresztül dolgozott az intézményben, egy ismeretlen személy jelentette fel a rendőrségen. Az óvoda vezetése értesítette a szülőket, és közölte, hogy az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, és a gyerekekkel sem találkozhatott.

A képviselő-testület korábbi döntése értelmében az igazgatót felfüggesztették, és Fegyelmi Tanács vizsgálta a felelősségét, de a friss közlemény szerint az eljárás alá vont óvodaigazgató nem szegte meg a köznevelési vezető jogviszonyából eredő kötelezettségeit. Az ügyben meggyanúsított pedagógiai asszisztenssel kapcsolatos rendőrségi nyomozás még tart.

A Fegyelmi Tanács alapos feltárás keretében, a szülők és az óvoda munkatársainak bevonásával vizsgálta az óvoda igazgatójának fegyelmi felelősségét, és arra a határozott megállapításra jutott, hogy nem követett el mulasztást a vezető.

„A Fegyelmi Tanács írásbeli határozatát Újbuda képviselő-testülete a mai napon zárt ülés keretében tárgyalta és elfogadta. Így a hosszú, de elkerülhetetlen kényszerszünet után az intézményvezető ismét munkába állhat, vezetői jogviszonyát megtartva.”

Kiemelt videóink