Ausztria magabiztosan verte Lengyelországot

sport
június 21., 19:55
D csoport
Lengyelország
1
-
3
Ausztria
Vége
Krzysztof Piątek 30'
Christoph Baumgartner 66'
Gernot Trauner 9'
Marko Arnautović 78'
Wojciech Szczęsny 77'
Robert Lewandowski 64'
Jakub Moder 62'
Bartosz Slisz 53'
Marko Arnautović 70'
Patrick Wimmer 56'

Viszonylag világos volt a helyzet a D csoport pénteki első meccsén: mivel a csoportban még a franciák és a hollandok vannak ott, ezért esélyesen az osztrákoknak és a lengyeleknek egymás ellen van igazán keresnivalója, úgyhogy aki itt nyer, az komoly lépést tesz egy továbbjutást jelentő hely megcsípése felé, míg aki veszít, az esélyesen a tornától is búcsúzik. A lengyelek számára rossz hír volt a meccs előtt, hogy bár voltak felvetések arról, hogy Lewandowski esetleg már kezdhet, végül a sérüléssel bajlódó csatár csak a kispadon kapott helyet.

photo_camera Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

A két csapat eléggé felforgatott felállással futott ki az első meccshez képest, és az osztrákok ragadták magukhoz a kezdeményezést: már a 10. percben vezetést szereztek, amikor egy szöglet utáni kavarodásnál fenn maradt a mai meccsre beküldött védő, Gernot Trauner fejelte be nagy erővel Mwene remek beadását. A mérkőzés képe ezután sokáig eléggé hasonló maradt, bár nagy helyzetek nélkül, de inkább osztrák fölénnyel. Aztán a félidő második felében elkezdtek éledezni a lengyelek, a 30. percben Piatek egy lepattanó lövést lőtte be magabiztosan az osztrák kapuba.

A 60. perc táján aztán beállt Lewandowski is, de lendületet az osztrákok vettek: az egyre feszültebbé váló meccsen a 66. percben Prass labdáját Baumgartner vette át, belépett vele a tizenhatoson belülre, majd magabiztosan ellőtte a sarokba. Ezután az történt, ami ilyen meccseken történni szokott: az osztrákok visszavettek, a lengyelek kitámadtak, és ezzel persze bajba sodorták magukat. Előbb Szczesny védett nagyot, majd nem sokkal később összehozott egy 11-est, a kiugró Sabitzert kaszálta el. A büntetőt a csapatkapitány Arnautovic simán belőtte, 3-1 volt ezzel.

Baumgartner örül a góljának
photo_camera Fotó: HALIL SAGIRKAYA/Anadolu via AFP

A hátralévő időben is az osztrákok domináltak, Szczesny bravúrjain is múlott, hogy nem nőtt az előnyük. Ausztria volt a jobb csapat pénteken, és megérdemelten húzták be ezt a meccset.

Este játsszák a csoport másik meccsét, a francia-hollandot.

87' Kacper Urbanski
Piotr Zieliński
81' Michael Gregoritsch
Marko Arnautović
81' Romano Schmid
Christoph Baumgartner
78' Marko Arnautović
77' Wojciech Szczęsny
75' Kamil Grosicki
Bartosz Slisz
70' Marko Arnautović
66' Christoph Baumgartner
64' Robert Lewandowski
63' Alexander Prass
Philipp Mwene
62' Jakub Moder
60' Karol Świderski
Adam Buksa
60' Robert Lewandowski
Krzysztof Piątek
59' Kevin Danso
Gernot Trauner
56' Patrick Wimmer
53' Bartosz Slisz
46' Patrick Wimmer
Florian Grillitsch
46' Jakub Moder
Jakub Piotrowski
30' Krzysztof Piątek
9' Gernot Trauner
D csoport
M Gy D V G+ G- GK P
1. Ausztria 3 2 0 1 6 4 2 6
2. Franciaország 3 1 2 0 2 1 1 5
3. Hollandia 3 1 1 1 4 4 0 4
4. Lengyelország 3 0 1 2 3 6 -3 1
Kiemelt videóink