Belgium hozta a kötelezőt, az utolsó forduló dönt a továbbjutásról

futball
június 22., 22:52
E csoport
Belgium
2
-
0
Románia
Vége
Belgium
Szövetségi kapitány
4-2-3-1
Domenico Tedesco
1
K. Casteels
21
T. Castagne
4
W. Faes
5
J. Vertonghen
3
A. Theate
8
Y. Tielemans
24
A. Mvom Onana
14
D. Lukebakio
7
K. De Bruyne
22
J. Doku
10
R. Lukaku Menama
Románia
Szövetségi kapitány
4-1-4-1
Edward Iordănescu
1
F. Niţă
2
A. Ratiu
3
R. Drăgușin
15
A. Burcă
11
N. Bancu
6
M. Marin
20
D. Man
18
R. Marin
21
N. Stanciu
13
V. Mihăilă
19
D. Drăguş

Korántsem kezdte jól az Európa-bajnokságot Belgium, első meccsükön az eddigi legnagyobb meglepetést okozva kikaptak Szlovákiától. A belga szurkolók újraélhettek rémálmukat, a csapat szinte egy az egyben lemásolta a 2022-es horvátok elleni vébémeccsüket.

Nagy helyzetek, Lukaku hibák, nulla gól.

Akkor az kiesést ért, most még ennyire nem drámai a helyzet, de nem volt egyszerű dolguk, az Ukrajnát bombagólokkal 3-0-ra verő Románia ellen kellett javítaniuk.

photo_camera Tielemans gólja Fotó: ANGELOS TZORTZINIS/AFP

Viszonylag hamar választ is kaptunk arra kérdésre, hogy mennyire zuhantak össze a belgák:

Doku cselei és Lukaku lekészítése után Tielemans 18 méterről a 72. másodpercben szerezte meg a vezetést, ez a harmadik leggyorsabb gól az Eb-k történetében.

A gól nem vette el a románok kedvét, a negyedik percre volt egy jó lövésük és Casteels kapusnak is kellett egy nagyot védenie.

Nagyon könnyen építkeztek a belgák, a két szélen Doku és Lukebakio tudott többször is elfutni, majd veszélyesen befelé cselezni, Nita kapus azonban fogta ezeket a próbálkozásokat. Románia az ukránok ellen sem birtokolta sokat a labdát, most sem ők voltak a kezdeményezőbbek. A félidő végére több góllal is vezethetett volna Belgium, azért a befejezéssel ezen a meccsen is hadilábon álltak, maradt az 1-0.

photo_camera Doku három román védő között Fotó: DIRK WAEM/Belga via AFP

Két román lehetőséggel kezdődött a második játékrész, belga részről pedig De Bruyne volt kifejezetten aktív. A románok kinyíltak, várható volt, hogy a belgák egyszer majd mögéjük tudnak kerülni. A 64. percben Lukaku indult be jól és lőtte be a ziccert, de a VAR ezt a gólt is elvette, ez már a csatár harmadik érvénytelen találata volt ezen az Eb-n.

link Forrás

Nem tudták eldönteni a meccset a belgák, sőt, majdnem rúgattak egy gólt a románokkal, Man egyedül vihette Casteelsre, 12 méterről lőtt, de a kapus nagyot hárított.

A 80. percben csak sikerült megszerezni a második gólt, egy kirúgás után egy román fejről De Bruyne elé került a labda, a csapatkapitány nem hibázott, és les sem volt.

photo_camera De Bruyne öröme Fotó: ANGELOS TZORTZINIS/AFP

Voltak még kisebb helyzetek itt is, ott is, de az eredmény nem változott, maradt a 2-0. Teljesen nyílt az E-csoport, mindenkinek 3 pontja van. Az utolsó fordulóban Belgium-Ukrajna és Szlovákia-Románia mérkőzéseket rendeznek.

E csoport
M Gy D V G+ G- GK P
1. Románia 3 1 1 1 4 3 1 4
2. Belgium 3 1 1 1 2 1 1 4
3. Szlovákia 3 1 1 1 3 3 0 4
4. Ukrajna 3 1 1 1 2 4 -2 4
Kiemelt videóink