Portugália nagyon simán, 3-0-ra verte Törökországot

futball
június 22., 19:54

A csoportgyőzelem volt a tét a Törökország-Portugália mérkőzésen szombaton 18 órától. Mindkét csapat megnyerte az első meccsét, a fölényben játszó portugálok Csehországot verték, a törökök izgalmas meccsen Grúziát, a jobb gólkülönbsége miatt Törökország állt az F csoport élén.

Törökország még nem szerzett pontot tétmeccsen Portugália ellen, de így is van mire büszkének lenni a törököknek, Cristiano Ronaldo még sohasem lőtt nekik gólt semmilyen mérkőzésen.

photo_camera Fotó: INA FASSBENDER/AFP

Egyértelműen a portugálok kezdték jobban a mérkőzést, és a 22. percben, tulajdonképpen az első nagyobb lehetőségből meg is szerezték a vezetést. Nuno Mendes adott középre balról egy labdát, a egy török védőről pont Bernardo Silva elé került a labda, aki szépen belőtte a jobb sarokba. Ez Silva első gólja vagy gólpassza nagy nemzetközi tornán, 15 meccs és közel 950 percnyi játék kellett hozzá.

link Forrás

Pár percre rá már kettő volt a portugál előny, az Eb eddigi legjobb (ön)gólját hozta össze a török védelem, egy elrontott passz után Akaydin felnézett, látta, hogy fut felé a kapusa, de elpasszolta mellette.

photo_camera Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

Aktürkoglut nem annyira hatotta meg az öngól, a 29. percben a baloldalon szépen elvitte Joao Cancelo és Bernardo Silva között a labdát, de Diogo Costa kapus leért a sarokra. Voltak még török és portugál próbálkozások is, de 2-0-val mentek szünetre a csapatok.

A második játékrész is portugál fölénnyel indult, a törökök alig hozták át a labdát a félpályán, Bruno Fernandes az 55. percben pedig eldöntötte a mérkőzést, Ronaldo remek ütemben ugrott ki, a kapu előtt meg elegánsan lepasszolta a labdát az üresen érkező csapattársának. Ez volt a harmadik kaput eltaláló lövésük, több nem is volt.

photo_camera Fotó: FRANCK FIFE/AFP

A hátralévő fél óra legizgalmasabb jelenete az volt, hogy egy kisfiú berohant a pályára szelfizni Ronaldoval, majd lefutotta a nyomába eredő biztonsági őröket. Nem sokkal később még egy kisrác a pályára rontott, sőt, még három felnőtt is, a portugál klasszisnak a végére már nagyon elege volt.

A portugálok tehát két meccs után 6 ponttal állnak, nagy esélyük van arra, hogy csoportelsőként jussanak tovább. Törökország számára még lesz jelentősége a Csehország elleni meccsnek.

F csoport
M Gy D V G+ G- GK P
1. Portugália 3 2 0 1 5 3 2 6
2. Törökország 3 2 0 1 5 5 0 6
3. Grúzia 3 1 1 1 4 4 0 4
4. Csehország 3 0 1 2 3 5 -2 1
Kiemelt videóink