A 38 éves Modrić góljával a horvátok sokáig vezettek, de végül a 98.percben lőtt góllal Olaszország jutott tovább

sport
június 24., 23:02
B csoport
Horvátország
1
-
1
Olaszország
Vége
Luka Modrić 55'
Mattia Zaccagni 90+8'
Marcelo Brozović 90+1'
Josip Stanisic 82'
Marin Pongracic 78'
Luka Ivanušec 73'
Luka Modrić 60'
Luka Sučić 24'
90+9'
Nicolò Fagioli 90+6'
Riccardo Calafiori 90+3'

A horvátok négy, az olaszok három helyen változtattak a kezdőcsapaton az előző fordulóhoz képest. A horvátoknak csak győzelemmel volt esélyük továbbjutni, az olaszoknak a döntetlen is elég volt.

Az első félidőben egy nagy olasz helyzet volt, Bastoni közeli fejesét Livakovic védte. A horvátok többet birtokolták ugyan a labdát, és erősen kezdték a meccset. A szünetben a horvátok tudták, hogy több kell, ha tovább akarnak jutni.

Az 54. percben Horvátország 11-eshez jutott, miután egy horvát lövés eltalálta Frattesi eltartott karját. A büntetőt Modrić kihagyta, de rá egy percre akcióból betalált, egy kapusról lecsorgó lövést vágott be. A 38 éves Modrić ezzel minden idők legidősebb Eb-gólszerzője.

A gól után Olaszország hosszú percekig beszorította ellenfelét, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani. Már mindenki elkönyvelte a horvát győzelmet, amikor Zaccagni egy 16 méteres lövéssel egyenlített.

photo_camera Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

A döntetlen azt jelenti, hogy a harmadik helyen végzett magyar válogatott már biztosan megelőzte a B csoport harmadikját, Horvátországot. A nyolcaddöntőbe jut a hat csoportharmadik közül a négy legjobb.

M Gy D V G+ G- GK P
Kiemelt videóink