Az albánok nem jelentettek akadályt Spanyolországnak

sport
június 24., 22:54
B csoport
Albánia
0
-
1
Spanyolország
Vége
Ferrán Torres García 13'
Medon Berisha 89'
Nedim Bajrami 66'
Daniel Vivian Moreno 90'

A magyar válogatott szempontjából is érdekes meccset játszott hétfő este a spanyol és az albán válogatott. A magyar továbbjutás reményének életben tartásához arra volt szükség, hogy a spanyolok ne kapjanak ki.

photo_camera Az albán szurkolók pirotechnikával is készültek Fotó: ROLF VENNENBERND/dpa Picture-Alliance via AFP

A spanyol kezdő tíz helyen változott a legutóbbi, Olaszország elleni meccshez képest. Az egyedüli maradó Aymeric Laporte, a Szaúd-Arábiában játszó középhátvéd volt.

A spanyolok jobban kezdték a meccset, két helyzetet követően Ferran Torres góljával a 13. percben megszerezték a vezetést. Torres a bal szélről futott be középre az üres területre, ahol megkapta a labdát. Az első félidő hátralévő részében további spanyol helyzetek jöttek, Albánia nem tudott sokat felmutatni játékban, támadásban pedig szinte semmit, csak egy kapura lövést.

photo_camera A labda a hálóban, vezet Spanyolország Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

A második félidőben az albánok játéka fellendült, de minőségben továbbra is elmaradtak a spanyoloktól. Eljutottak ugyan nagy helyzetig, de Raya kapus bravúrral védett. Az albánok hiába diktáltak nagy tempót, gólig nem jutottak el.

A meccs végén Broja egy szabadrúgás után még kapura lőhetett, de Raya megint a helyén volt.

Albánia 1 ponttal a csoport utolsó helyén zárt, Spanyolország mindhárom csoportmeccsét megnyerve végzett az első helyen, és jutott tovább.

B csoport
M Gy D V G+ G- GK P
1. Spanyolország 3 3 0 0 5 0 5 9
2. Olaszország 3 1 1 1 3 3 0 4
3. Horvátország 3 0 2 1 3 6 -3 2
4. Albánia 3 0 1 2 3 5 -2 1
Kiemelt videóink