Több helyen eltört az arccsontja Varga Barnabásnak

futball
június 23., 23:49

A magyar labdarúgó-válogatott középcsatárának, Varga Barnabásnak több helyen eltört az arccsontja, műtét vár rá, így számára véget ért az Európa-bajnokság. A támadó a skót kapus elleni ütközésben sérült meg, agyrázkódást is szenvedett.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

„Zavaros helyzet volt az ütközés, a videobíró vizsgálta az esetet. Úgy tűnt, nincs eszméleténél, nagyon aggódtunk érte, mert az orvosok rendkívül lassan indultak a pályára, mintha nem lettek volna tisztában a sérülés veszélyével és súlyosságával. Eltört az arccsontja" - idézte fel a meccset követő sajtótájékoztatón az esetet Marco Rossi szövetségi kapitány, aki szeme alá mutatva jelezte, hol szenvedte el a sérülést a Ferencváros futballistája. "Most már rendben van, ez a legfontosabb. Valószínűleg órákon belül megműtik, a torna hátralévő részében már nem számíthatunk rá".

A 68. percben Szoboszlai Dominik beadása után a skót kapus, Angus Gunn jobbkezével elöklözte a labdát, de bal könyökével eltalálta Varga arcát, aki ezt követően földre zuhant és szinte mozdulatlanul, nagy fájdalmak közepette feküdt a gyepen. Hosszas ápolás után végül nyakmerevítőben és hordágyon vitték le a pályáról.

photo_camera Fotó: MARIJAN MURAT/dpa Picture-Alliance via AFP

A Csoboth Kevin 101. percben szerzett góljával Skócia ellen 1-0-ra megnyert stuttgarti mérkőzés lefújását követően a nemzeti együttes tagjai Varga 19-es mezével és szülőfalujára utaló Szentpéterfa feliratú sállal ünnepeltek a magyar szurkolók előtt.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A csoportkör végén hatból a négy legjobb harmadik jut tovább, jelenleg a magyarok három ponttal és mínusz hármas gólkülönbséggel állnak, legkorábban kedden, legkésőbb szerdán derül ki, hogy ez elég-e a továbbjutáshoz. (MTI)

A csoport
Skócia
0
-
1
Magyarország
Vége
Skócia
Szövetségi kapitány
5-4-1
Steve Clarke
1
A. Gunn
13
J. Hendry
5
G. Hanley
26
S. McKenna
2
A. Ralston
14
B. Gilmour
8
C. McGregor
3
A. Robertson
7
J. McGinn
4
S. McTominay
10
C. Adams
Magyarország
Szövetségi kapitány
3-4-2-1
Marco Rossi
1
Gulácsi P.
21
Botka E.
6
W. Orban
24
Dárdai M.
14
Bolla B.
13
Schäfer A.
17
Styles C.
11
Kerkez M.
10
Szoboszlai D.
20
Sallai R.
19
Varga B.
Kiemelt videóink